Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Čerepovecas "Severstaļ" nepagarinās līgumu ar latviešu aizsargu Artūru Kuldu, informē klubs.

31 gadu vecais Kulda sezonas pirmajā pusē bija bez kluba, bet decembrī pievienojās Rīgas "Dinamo" komandai. Rīdzinieku sastāvā viņš sešās spēlēs atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -6.

Jau mēneša beigās aizsargs pārcēlās uz "Severstaļ" vienību, kuras sastāvā 20 mačos guva vienus vārtus, veica četras rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Arī 2018./2019.gada sezonu viņš pavadīja "Severstaļ" komandā, kuras rindās 59 spēlēs guva divus vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -8.

KHL viņš debitēja 2012./13.gada sezonā Novosibirskas "Sibirj" sastāvā, bet pēc tam pa divām sezonām pavadīja Ufas "Salavat Julajev" un Helsinku "Jokerit" vienībās. 2017./2018.gadā sezonā viņš spēlēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" kreklā, sezonas noslēgumā aizvadot trīs mačus Čehijā, Prāgas "Sparta" vienībā.

Kopumā KHL Kulda aizvadījis 395 spēles, kurās guvis 21 vārtus un veicis 57 rezultatīvas piespēles.

Kulda aizvadījis arī 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Vinipegas "Jets" (pirms tam Atlantas "Thrashers") vienību un izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Viņš kopā ar Čikāgas "Wolves" vienību 2008.gadā uzvarēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņā.

Latvijas izlases rindās aizsargs piedalījies sešos pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!