Foto: Sputnik/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas labākajiem spēlētājiem ir izvēlēti trīs KHL čempionu Magņitogorskas "Metallurg" spēlētāji un Maskavas CSKA jaunais uzbrucējs Semjons Košeļovs, ziņo līga.

Kā zināms, šīs sezonas Gagarina kausa izcīņas finālā Magņitogorskas "Metallurg" septiņu spēļu sērijā ar 4-3 pieveica Maskavas CSKA, kļūstot par divkārtējiem KHL čempioniem.

Par Gagarina kausa izcīņas fināla labāko vārtsargu KHL vērtēšanas komisija izvēlējusi "Metallurg" vārtu vīru Vasīliju Košečkinu, kurš palīdzēja savai komandai uzvarēt četrās no septiņām finālsērijas spēlēm, un vienu no tām noslēdza "sausā". Kopumā Košečkins atvairīja 94,51% metienu un ielaida savos vārtos 1,79 ripas spēlē.

Par pēdējās spēļu nedēļas labāko aizsargu nosaukts "Metallurg" spēlētājs Kriss Lī, kurš sešās spēlēs iekrājis četrus (2+2) rezultativitātes punktus un pozitīvu lietderības koeficientu +4. Viņa kontā arī uzvaras vārti pret Maskavas CSKA pēdējā, septītajā sērijas mačā. Kriss Lī laukumā pavadījis ilgāko laiku no visiem finālsērijas dalībniekiem - 29 minūtes un sešas sekundes, izdarījis arī 15 metienus pa vārtiem un bloķējis 18 pretinieku metienus.

Arī par labāko uzbrucēju izvēlēts "Metallurg" hokejists - Sergejs Mozjakins, kurš septiņās finālsērijas spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, turklāt nevienā mačā nenopelnīja negatīvu lietderības koeficientu.

Par Gagarina kausa izcīņas fināla labāko jauno spēlētāju nosaukts Maskavas CSKA uzbrucējs Semjons Košeļovs, kurš piedalījās piecās no septiņām spēlēm, vidēji laukumā pavadot sešas minūtes un 13 sekundes katrā. Vēl viņam ieskaitīti seši metieni pa vārtiem un četri spēka paņēmieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!