Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kaut daudzām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām ir finansiālas problēmas, situācija pagaidām vēl nav kritiska, tomēr Direktoru padomei uzdots samazināt klubu izmaksas, intervijā laikrakstam "Sovetskij sport" izteicies līgas viceprezidents Dmitrijs Kurbatovs.

Nākamsezon līgā nespēlēs Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass", kā arī finansiālās problēmās nonākušās Maskavas "Spartak" un Prāgas "Lev" no Čehijas, kas pavasarī kļuva par vicečempioni. Tāpat joprojām pilnīga skaidrība nav arī par Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" nākotni, kas turpina meklēt atbalstītājus.

"Finālista zaudēšanai ir ekonomiski iemesli. "Lev" kluba izkrišana mums ir sāpīga. To var saukt par mākslīgu projektu, tomēr čehi spēlēja labi, bet uz izslēgšanas spēlēm Prāgas pilsēta pamodās un iemīlēja savu komandu," izteicies Kurbatovs. "Mūsu sāpe ir arī "Spartak", tomēr pēdējos 15 gados nav bijusi reize, kad vienība iztika bez problēmām."

Kā atgādina laikraksts, Latvijas "melnajā sarakstā" iekļauti dziedātāji Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons un Alla Perfilova, bet pret Maskavas "Dinamo" komandas prezidentu Arkādiju Rotenbergu vērstas sankcijas no Eiropas Savienības (ES) puses.

"Tiešu problēmu pagaidām nav, jo klubi dodas treniņnometnēs uz Eiropu," uzsvēra Kurbatovs. "Savukārt pašai Rīgas "Dinamo" komandai ir problēmas ar budžeta savākšanu. Neviens nepaceļ jautājumu Latvijā neielaist Aleksandru Radulovu un Iļju Kovaļčuku. Situācija pasliktinās, bet pagaidām nesaukšu to par kritisku."

Tāpat KHL viceprezidents uzsvēra, ka līgai ir arī sociālā funkcija, tāpēc tā nedrīkst ļaut beigt pastāvēt reģionu lielo pilsētu komandām, kā, piemēram, Novokuzņeckas "Metallurg".

"Ja visu skarbi vērtētu, ar pieciem, sešiem klubiem būtu jāšķiras uzreiz," stāstīja Kurbatovs. "Tomēr mēs to nedarām, jo KHL klubs ir hokeja centrs reģionā. Tam apkārt veidojas līdzjutēji, sponsori, jaunatnes komanda. Citādāk attīstības reģionā nebūs."

Kurbatovs atzina, ka nav pareizi, ka bagātākajām KHL komandām budžets ir trīs reizes lielāks nekā pārējām, tāpēc KHL Direktoru padomei dots uzdevums samazināt izmaksas, kā arī panākt līmeni, kad līga varēs dalīties ienākumos ar saviem klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!