Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmo panākumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijas cīņās trešdien guva Sanktpēterburgas SKA komanda, kas dueļa ceturtajā mačā ar 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) savā laukumā pieveica Maskavas CSKA.

Pēc iepriekšējiem trim zaudējumiem, šo maču SKA aizvadīja daudz pārliecinošāk un pirmajās divās trešdaļās izvirzījās vadībā ar 4:0, divus vārtus gūstot Jevgēņijam Dadonovam, bet pa reizei izceļoties norvēģim Patrikam Tūresenam un Vadimam Šipačovam. Kaut trešajā trešdaļā Igors Grigorenko vienu ripu CSKA atguva, mačs noslēdzās ar SKA panākumu.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām SKA pietuvojās pretiniekiem līdz 1-3. Dueļa nākamais mačs piektdien jau tiks aizvadīts Maskavā.

Jau ziņots, ka pirmajā Rietumu konferences fināla spēlē, pateicoties lieliskam Aleksandra Radulova sniegumam, pārliecinošu uzvaru ar 3:0 guva CSKA. Otrajā mačā Maskavas armijnieki uzvaru izcīnīja vien trešajā pagarinājumā, kad 3:2 CSKA labā panāca Romāns Ļubimovs, bet trešajā duelī regulārās sezonas uzvarētāji CSKA bija labāki ar 3:1.

Zīmīgi, ka Aleksandrs Radulovs piedalījies deviņos no desmit CSKA komandas vārtu guvumiem Rietumu konferences finālsērijā.

Savukārt Austrumu konferences finālsērijā pašlaik Kazaņas "Ak Bars" ar 2-1 uzvar Novosibirskas "Sibirj".

Uzvarētāji Gagarina kausa izcīņas sērijās tiek noskaidroti dueļos līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!