Foto: Sputnik/Scanpix

Sanktpēterburgas SKA komanda, kuras vadošajās pozīcijās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā otrdien debitēja Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, sezonas pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu.

SKA viesos ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor".

Mača rezultātu pirmā perioda septītajā minūtē atklāja kādreizējais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Pols Šekura, kurš šosezon pārstāv "Traktor" vienību. Tiesa, otrās trešdaļas vidū Jevgēņijs Dadonovs mača rezultātu izlīdzināja.

Trešajā periodā komandas neguva vārtus, bet pagarinājuma vidū Kirils Koļcovs ar metienu no tuvas distances nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Pašlaik 53 gadus vecais Znaroks hokeja klubus nebija vadījis kopš 2014. gada, kad viņš ar Maskavas "Dinamo" komandu cieta zaudējumu Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā. Pēc tam viņa pienākumus šajā vienībā pārņēma tieši Vītoliņš, taču pagājušā gada izskaņā viņš no amata tika atbrīvots.

Znaroks 2014. gadā tika apstiprināts par Krievijas izlases galveno treneri, noslēdzot četru gadu līgumu, un uzreiz to togad aizveda līdz pasaules čempionu titulam, bet iepriekšējos divos čempionātos šī valstsvienība ieguva attiecīgi sudrabu un bronzu.

Šī gada sākumā Znaroks kļuva par SKA treneru štāba padomdevēju, bet jūnijā kļuva par galveno treneri. Par vienu no viņa palīgiem tika apstiprināts Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!