Foto: F64

Sanktpēterburgas SKA spēlētāji pirmdien izcīnīja jau otro uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālā.

Finālsērijas otrajā cīņā SKA izbraukumā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Kazaņas "Ak Bars", sērijā līdz četriem panākumiem izvirzoties vadībā jau ar 2-0.

Mača rezultātu 20.minūtē, kad izcēlās Antons Burdasovs, bet spēles rezultāts turpinājumā tā arī vairs neizmainījās. Cīņas pēdējās minūtēs "Ak Bars" darīja visu, lai atspēlētos, nomainot vārtsargu Andešu Nilsonu pret sesto laukuma spēlētāju un izdarot spiedienu uz Sanktpēterburgas kluba vārtiem, taču nesekmīgi.

Šī SKA komandai ir jau sestā uzvara pēc kārtas šīs sezonas Gagarina kausa izcīņas spēlēs, bet Sanktpēterburgas kluba vārtsargs Miko Koskinens atvairīja visus 19 "Ak Bars" hokejistu metienus.

Finālsērijas nākamie divi mači trešdien un piektdien notiks Sanktpēterburgā. Gagarina kausa ieguvējs tiks noskaidrots sērijā līdz četrām uzvarām.

Kā zināms, Gagarina kausa pusfinālā SKA kļuva par pirmo komandu KHL vēsturē, kas sērijas ietvaros spējusi uzvarēt, būdama iedzinējos ar 0-3. Sanktpēterburgas klubam tas izdevās pret regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA. Tikmēr "Ak Bars" pusfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!