Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavas CSKA vienība pirmdien, 28. martā, uzvarēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences ceturtajā finālsērijas mačā un piespieda Sanktpēterburgas SKA nolikt pagājušās sezonas čempionu pilnvaras.

Rietumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā, kas notika Sanktpērtburgā, Maskavas CSKA svinēja uzvaru ar 2:1, ko izcīnīja pagarinājumā.

Mača rezultātu atklāja viesi, kad Ivans Teļegins pirmā perioda vidū pārspēja SKA vārtsargu Miko Koskinenu. Otrais periods tika aizvadīts bez vārtu guvuma, bet trešās trešdaļas sākumā Antons Belovs rezultātu izlīdzināja - 1:1.

Spēles pamatlaikā tā arī noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, un komandas atkal gatavojās pagarinājumam. Atšķirībā no sērijas trešās spēles, kad uzvaras vārti tika gūti mača 112. minūtē, šoreiz uzvarētāju noteikšanai pietika ar minūti, kad Sergejs Andronovs pielika šai sērijai punktu, ievedot savu komandu Gagarina kausa izcīņas finālā. Līdz ar to pirmo reizi KHL vēsturē par galveno titulu cīnīsies komanda, kas uzvarējusi regulārajā čempionātā.

Kā zināms, šai spēlē maskaviešiem nevarēja palīdzēt viens no komandas rezultatīvākajiem uzbrucējiem Džefs Plets, kurš izciešu četru spēļu diskvalifikāciju.

Austrumu konferences finālā pēc trim spēlēm rezultāts sērijā ir 201 Magņitpgorskas "Metallurg" labā. Viņu pretinieki ir Ufas "Salavat Julajev" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!