Foto: EPA/LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Sanktpēterburgas SKA, kuru pagājušā sezonā Gagarina kausa pirmajā kārtā pieveica Rīgas "Dinamo", izteicis finansiāli neticami izdevīgu piedāvājumu vienai no krievu hokeja lielākajām zvaigznēm Iļjam Kovaļčukam, vēsta laikraksts "Sport-Express".

SKA piedāvā Kovaļčukam līgumu uz trīs sezonām, kuru laikā viņš saņemtu 14 miljonus ASV dolāru gadā un ļoti iespaidīgu summu tikai par līguma noslēgšanu. Kā norāda "Soport Express", Krievijā neviens profesionālais sportists tika lielu algu nekad vēl nav saņēmis un diez vai tuvāko gadu laikā arī saņems.

Ja Kovaļčuks piekritīs līgumam, tad viņa alga netiks iekļauta KHL noteiktajos komandu "algu griestos". Tomēr arī šādā gadījumā SKA, visticamāk, neizdosies komandā paturēt finansiāli ļoti dārgo Alekseju Jašinu, jo iespaidīgas summa jau izlietotas, lai komandā paturētu Maksimu Sušinski un Petru Čajaneku.

27 gadus vecais Kovaļčuks astoņas sezonas ir aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), lielāko daļu no šī laika spēlējot Atlantas "Thrashers", un tikai pagājušās sezonas vidū viņš tika aizmainīts uz Ņūdžersijas "Devils". Aizvadītajā sezonā Kovaļčuks 76 spēlēs guva 41 vārtus un izdarīja 44 rezultatīvas piespēles, bet visā NHL karjerā regulārajā čempionātā 621 spēlē viņš ir guvis 338 vārtus un izdarījis 304 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!