Foto: F64

Skandalozi pazīstamais Krievijas hokeja speciālists Andrejs Nazarovs pēc Kazahstānas izlases netikšanas uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm zaudējis ne tikai šīs valstsvienības, bet arī Kazahstānas vadošā kluba Astanas "Baris" galvenā trenera amatu.

Kazahstānas hokejisti Oslo notikušajā Phjončhanas hokeja kvalifikācijas turnīrā uzvarēja mājiniekus un Itālijas izlasi, bet zaudēja Francijai, kas gan arī netika uz olimpiādi. Vienīgo ceļazīmi no šīs grupas ieguva Norvēģija, bet Kazahstāna palika trešajā vietā.

Tagad pēc neveiksmes Nazarovs zaudējis ne tikai Kazahstānas izlases trenera vietu, bet arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Baris" vadītāja amatu. Tieši "Baris" spēlētāji veidoja Kazahstānas izlases kodolu.

"Ņemot vērā neapmierinošus rezultātus, korporatīvā fonda "Sociālo projektu fonds" padome 6. Septembrī nolēma priekšlaicīgi pārtraukt darba līgumu ar "Baris" visu treneru štābu, kuru vadīja Andrejs Nazarovs," teikts Kazahstānas kluba paziņojumā.

Pērnā gada vasarā Nazarovs no "Baris" aizgāja uz Sanktpēterburgas SKA, taču drīz zaudēja darbu šajā Krievijas klubā un atgriezās Astanā. Tomēr viņa vadībā komanda nespēja iekļūt Gagarina kausa izcīņā, bet šo sezonu "Baris" iesākusi ar trīs zaudējumiem trīs spēlēs.

"Darbs notika Kazahstānas hokejam neparocīgā laikā, jo mainījās spēlētāju paaudzes. Diemžēl, kvalifikācijas turnīrā, Maskavā notikušajā pasaules čempionātā un KHL "play off" spēlēs mums pietrūka burtiski puspunkta, lai izpildītu uzdevumu. Cerams, ka nākamie treneri spēs sasniegt mērķus," saka Nazarovs.

Nazarovs ir otrais KHL treneris, kas pusmēneša laikā zaudē darbu. Tikai dažas dienas pēc KHL sezonas sākuma amatu nācās atstāt Novokuzņeckas "Metallurg" galvenajam trenerim Nikolajam Solovjovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!