Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Novosbirskas "Sibirj" pēc zaudējuma Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē iesniedzis sūdzību un pieprasījis mača rezultāta anulēšanu, vēsta "championat.ru".

Pirmdien, 14. martā, Austrumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē "Sibirj" pagarinājumā ar 3:4 zaudēja Magņitogorskas "Metallurg", kas tagad ir vadībā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-1. Uzvaras vārtus "Metallurg" guva pagarinājuma pirmajā minūtē pēc Sergeja Mozjakina plaukstas metiena.

Tomēr neilgi pirms šīs epizodes laukumā atradās seši "Metallurg" spēlētāji, turklāt neatļauti laukumā izlekušajam hokejistam ripa trāpījusi pa slidu, kas nozīmē, ka sportists ir bijis spēlē.

"Ņemot vērā acīmredzamu tiesneša kļūdu Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē 2016. gada 14. martā starp "Sibirj" un Magņitogorskas "Metallurg" komandām (rezultāts 3:4 pagarinājumā), hokeja klubs "Sibirj" ir nosūtījis KHL prasību anulēt šo rezultātu. Šajā spēlē tiesnešu brigāde pieļāva rupju kļūdu: pagarinājumā netika fiksēts komandas sastāva skaitliskais pārkāpums tajā brīdī, kad "Metallurg" hokejists ar 41. numuru Tomašs Filipi izgāja uz ledus kā sestais laukuma spēlētājs un pieskārās ripai, bet vēlāk tika gūti vārti, kas izlēma spēles likteni," teikts Novosibirskas komandas pieprasījumā.

KHL Tiesāšanas departaments gan norādījis, ka soģi rīkojušies pareizi, jo hokeja noteikumos rakstīts, ka gadījumos, ja spēlētājam iznākot vai noejot no laukuma, nejauši trāpa ripa, tad spēle netiek apturēta un sods netiek piešķirts.

"Sibirj" gan norāda, ka KHL Tiesāšanas departaments šajā gadījumā nedrīkst pielietot šo punktu, jo šajā epizodē neviens cits no "Metallurg" spēlētājiem, izņemot Filipi, nebija nolikumā noteiktā iedomājamajā maiņas laukumā. "Tādējādi tika pārkāpti spēlētāju maiņu noteikumi un "Metallurg" komandai ir jāpiešķir noraidījums," pamato "Sibirj".

Pagaidām nav zināms, kad KHL varētu skatīt skandalozo epizodi, bet abu komandu nākamais duelis ieplānots jau 16. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!