Foto: DELFI

Latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Dinamo" vienību, kurā strādā treneri Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs.

Pirmajā trešdaļā "Torpedo" ar diviem vairākumā gūtiem vārtiem panāca 2:0 savā labā, bet otrajā trešdaļā Dmitrijs Pestunovs arī vairākumā viesiem vienus vārtus atguva. Gala rezultātu laukuma saimnieki panāca 13 sekundes pirms mača beigām, raidot ripu jau tukšos sāncenšu vārtos.

Ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli "Torpedo" sastāvā izcēlās poļu tautības Kanādas uzbrucējs Vojteks Voļskis.

Daugaviņš maču sāka "Dinamo" komandas pirmajā maiņā, uz ledus pavadot 17 minūtes un 18 sekundes. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu.

Savukārt viesu otrajā maiņā spēlējušais Karsums laukumā pavadīja 14 minūtes un septiņas sekundes. Arī viņš veica vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja vienā no trim iemetieniem, pirmajā trešdaļā tika sodīts ar divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar rokām, kā arī bloķēja vienu metienu un izdarīja četrus spēka paņēmienus, kas bija dalīts lielākais skaits mačā.

Karsuma nopelnītā mazākuma laikā "Dinamo" komanda zaudēja otros vārtus.

Citviet ceturtdien pārsteidzošu zaudējumu piedzīvoja spēcīgā Magņitogorskas "Metallurg" vienība, kas savā laukumā ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) piekāpās Vladivostokas "Admiral" komandai, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins. Šosezon "Metallurg" vienībai šis bija vien trešais zaudējums.

Savukārt jau 11.uzvaru pēc kārtas ceturtdien izcīnīja līgas vicelīderi Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 6:2 (2:0, 2:0, 2:2) pārspēja līgas jaunpienācējus "Soči". Maskavas klubs šosezon cietis tikai divas neveiksmes.

Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 42 punktiem 15 spēlēs ir Sanktpēterburgas SKA komanda, bet CSKA seko ar tādu pašu punktu skaitu. Maskavas "Dinamo" ar 30 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, bet "Torpedo" seko pozīciju zemāk ar 26 punktiem.

Austrumu konferencē līdere ar 35 punktiem ir "Metallurg" vienība, bet "Admiral" ar 14 punktiem 13 cīņās ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!