Foto: jokerit.com

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ņižņijnovgorodas hokeja klubs "Torpedo" ir nonācis ļoti smagā finansiālā situācijā un to pamet spēlētāji, atzinis komandas galvenais treneris Pēteris Skudra.

Izdevums "Sport Ekspress" ziņo, ka kluba spēlētājiem jau četrus mēnešus netiek maksāta alga, un sarunā ar izdevumu to apstiprina arī Skudra. "Diemžēl tā ir taisnība. Trīs gadu laikā, ko esmu pavadījis Ņižņijnovgorodā, tik smaga situācija ir pirmoreiz," saka treneris. "Parādi ir, bet es ceru, ka viss nokārtosies."

"Es nezinu, kurš no hokejistiem patiešām ir izrādījuši vēlmi lauzt līgumu, taču neizslēdzu, ka daži spēlētāji to varētu izdarīt," atzīst Skudra. "Puišus var saprast, jo viņiem ir ģimenes un viņi to naudu ir nopelnījuši."

Pats Pēteris Skudra pagaidām par aiziešanu no "Torpedo" nerunā, taču tādu iespēju pieļauj. "Atkārtošos, ka es ļoti ticu tam, ka situācija uzlabosies," viņš uzsver. "Man ļoti patīk šajā klubā, mēs sasniedzām rezultātus, priecējām līdzjutējus. Un es bez šaubīšanās parakstīju ar komandu jaunu līgumu, bet šobrīd, diemžēl, iespējams ir viss. Pagaidām mani vairāk uztrauc jautājums par kluba nākotni, bet manu aiziešanu nevar izslēgt."

Par "Torpedo" spēlētāju lēmumu lauzt līgumu ar klubu ziņoja aģentūra TASS, atsaucoties uz uzbrucēju Vladimiru Galuzinu. Sākotnēji kluba vadība solīja, ka algu parādi tiks samaksāti līdz 11. maijam. "Mēs runājām ar vadību, kas solīja, ka daļu parāda samaksās līdz maija beigām," saka hokejists. "Algas aizturētas daudziem - visi esam vienādā situācijā. Puiši vērsās arodbiedrībā, kas šo situāciju pārzina ļoti labi un to kontrolē. Vienkārši daži, manuprāt, jau ir iesnieguši prasību lauzt līgumu, tādi spēlētāji ir. Personiski mani viss apmierina. Es jau esmu pieradis, naudu izmaksās, viņiem tāpat nav, kur likties."

Kā zināms, Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas aizvadītajā sezonā Gagarina kausā aizkļuva līdz otrajai kārtai, pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!