Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Kādreizējais Latvijas hokeja vārtsargs Pēteris Skudra nākamajā sezonā būs treneris Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Novosibirskas "Sibirj".

Skudra būs vienības galvenā trenera Dmitrija Kvartaļnova palīgs, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Kvartaļnovs februāra beigās nepilnu diennakti pirms dalības sākšanas Gagarina kausa izcīņā tika atlaists no Čerepovecas "Severstaļ" vienības galvenā trenera posteņa. Savukārt Skudra aizvadītajā sezonā bija "Severstaļ" vienības vārtsargu treneris.

Bez Skudras Kvartaļnova palīgs būs arī Andrejs Tarasenko, kurš aizvadītajā sezonā līdz decembrim bija vienības galvenais treneris.

Skudra līdz šim kā treneris strādājis vienīgi ar vārtsargiem.

Karjeras laikā Skudra pārstāvēja arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./99.gada sezona, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".

Skudras vārds katru gadu tika pieminēts saistībā ar spēlēšanu vai nespēlēšanu Latvijas izlasē. Kopš 1997.gada, kad Latvijas izlase debitēja pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, Skudra apvainojās uz izlases un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadību un katru gadu atteicās spēlēt izlasē. Vēlāk vārtsargs ik pa brīdim solīja palīdzēt komandai, bet izšķirošajā brīdī vai nu atteicās spēlēt, vai nebija sazvanāms.

Latvijas izlases rindās Skudra aizvadīja 12 spēles, bet pieteikts tika vēl 17 mačiem. Šajās spēlēs viņš ielaida 26 vārtus, vidēji 2,84 vārtus spēlē, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja
vienu divminūšu noraidījumu.

Skudra Latvijas izlases rindās piedalījās 1993.gada pasaules čempionātā C grupā, 1994.gada pasaules čempionātā B grupā, kā arī aizvadīja nepilnu spēli Latvijas izlases debijā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā 1997.gadā pret ASV, kad traumas dēļ tika nomainīts otrajā trešdaļā.

Kā ziņots, "Sibirj" komandā lielāko daļu pagājušās sezonas aizvadīja Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs, kurš janvārī pārgāja uz spēcīgo Omskas "Avangard" vienību, iekļūstot ar to Gagarina kausa finālsērijā.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sibirj" ar 57 punktiem 54 spēlēs ierindojās priekšpēdējā, 11.pozīcijā, kārtējo reizi nekvalificējoties Gagarina kausam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!