Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" hokejisti nav vienaldzīgi par laukumā notiekošo, savu prieku par hokejistu attieksmi pēc pirmdien izcīnītā panākuma pauda mājinieku galvenais treneris Pēteris Skudra.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar rezultātu 5:3 (1:2, 3:1, 1:0), pārtraucot 14 zaudētu maču sēriju.

Divus vārtus rīdziniekiem guva Gļebs Zirjanovs, kurš iepriekš spēlēja tieši Pekinas vienībā, pa vieniem – Lauris Dārziņš, Džordans Marejs un Miks Indrašis.

"Dinamo" ar desmit punktiem 23 mačos ir 11. vietā Rietumu zonā, bet "Kuņluņ Red Star" ar 12 punktiem 25 dueļos ir 12. pozīcijā Austrumos.

"Jau iepriekš teicu, ka mums nebija kauns par spēli, kādu demonstrējām, taču beidzot patīkami ir tikt arī pie uzvaras," Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris apsveica līdzjutējus ar ilgi gaidīto uzvaru.

"Šodien notika daudzas labas lietas – iemeta ripas un labi spēlēja tie hokejisti, par kuriem zinājām, ka viņi līdz tam nonāks. Prieks, ka Indrašis iesita ļoti vajadzīgu "golu", un, protams, Zirjanovs, kurš iemeta savā stilā, – tāda hokejista mums sezonas sākumā pietrūka. Tā bija komandas uzvara, jo arī bloķētie metieni un spēka paņēmieni apliecina, ka puiši laukumā sitās," savu komandu slavēja Skudra.

"Jāpaslavē arī "Kuņluņ Red Star" komanda, kas ļoti labi kustējās uzbrukuma zonā. Tāpēc mums brīžiem klājās grūti, bet čaļi nostrādāja labi," saviem spēlētājiem pateicās treneris.

Par vienu no pagrieziena punktiem spēlē kļuva Džeisija Lipona kautiņš ar Viktoru Baldajevu par Kristapa Zīles nogāšanu.

"Mēs gaidām no Lipona punktus. Viņš ir meistarīgs hokejists. Lai gan spēlē fizisku un agresīvu hokeju, viņš var nomest cimdus un aizsargāt komandas biedru. Tas brīdis bija ļoti svarīgs," piekrita Skudra.

"Man patika, kā komanda reaģēja uz brīdi, kad Lipons pēc noraidījuma atgriezās laukumā – visi piecēlās kājās un sita ar nūjām pa bortu, sagaidot viņu. Tas rāda, ka mums komandā ir pareizie cilvēki, kuriem nav vienalga par spīti rezultātam," viņš saka. "Tāpat vārtsargam Staņislavam Gaļimovam bija vairāki atvairīti metieni, pēc kuriem bija reakcija uz rezervistu beņķa. Tas man ir ļoti svarīgi."

Treneris neko nepārmet vārtsargam Zeinam Makintairam. Viņš vārtsarga maiņu skaidro ar komandas apstāšanos. "Man ļoti patīk Gaļimovs pēc slimošanas. Tas man pēdējās četrās spēlēs atgādina to Gaļimovu, kāds viņš bija Ņižņijnovgorodas "Torpedo" laikos. Man bija pārliecība, ka viņš grūtā brīdī var iziet laukumā un palīdzēt. Turklāt es negribēju ieiet vēl dziļākā bedrē, bet Makintairam sagādāt psiholoģisko traumu. Makintairam ir nepieciešams darbs, un mēs viņam atradīsim iespēju spēlēt," vārtsargus komentēja bijušais Latvijas izlases vārtsargs.

"Bija diezgan laba spēle," preses konferencē sacīja mājinieku šīs dienas labākais snaiperis Gļebs Zirjanovs. "No sākuma bija šūpoles, un labi, ka izturējām spiedienu, turpinājām rīkoties pēc sava spēles zīmējuma un izcīnījām uzvaru."

Savukārt viesu komandas galvenais treneris Aleksejs Kovaļovs solīja pārmaiņas komandā, ja reiz hokejisti neņem galvā to, kas no viņiem tiek prasīts.

Pēc šī mača "Dinamo" dosies trīs spēļu izbraukumā, kurā tiksies ar Maskavas "Dinamo", Jarsolavļas "Lokomotiv" un "Kuņluņ Red Star" vienībām. Duelis ar pekiniešiem gan nenotiks Ķīnas galvaspilsētā, bet gan Mitiščos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!