Foto: F64

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ceturtdien bikli aizvadīja pirmo periodu un pelnīja apšaubāmus noraidījumus, kas neļāva atspēlēties mačā pret Maskavas "Dinamo", pēcspēles preses konferencē uzsvēra Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" sezonas piektā izbraukuma pirmajā mačā Maskavā ar rezultātu 1:6 (0:2, 1:1, 0:3) piekāpās vietējam "Dinamo". Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva Zeks Mičels, bet mājinieku rindās "hat-trick" vēl arī rezultatīvu piespēli pievienoja Dmitrijs Jaškins.

"Pirmo periodu sākām ļoti bikli, nespēlējām to hokeju, kādu gribējām," pēc mača teica Skudra. "Skaidrs, ka Maskavas "Dinamo" ir prasmīgs piecinieks, ar kuru mēs acīmredzami netikām galā. Un atkal mūsu biklā spēle pirmajā periodā nedeva mums iespēju šodien pacīnīties par ko vairāk."

Treneris bilst, ka otrajā periodā bija brīdis, rezultātam esot tikai 1:2, kad bija lūzums spēles gaitā un viesiem sāka veikties nedaudz labāk.

"Sāka rasties vārtu gūšanas momenti, taču ar apšaubāmiem noraidījumiem, kurus šodien pelnījām, tās ir 16 soda minūtes. Ņemot vērā vairākumu, kāds šobrīd ir Maskavas "Dinamo" ar tādiem meistariem, uzvarēt nav iespējams."

Vaicāts par Denisa Paršina neesamību pieteikumā, Skudra atbildēja, ka komandā ir liela grupa puišu, kuri visu septembri un oktobri bija slimi, un sastāvu spēlei lielā mērā nosaka fiziskā kondīcija.

"Mums ir spēlētāji, kuri cenšas atgūt formu, kuri ilgāku laiku bija slimi, un pēc slimības viņiem nav viegli trenēties. Paršins pieder šai grupai, cenšoties atgūt nepieciešamo kondīciju, lai varētu spēlētu šajā līgā," skaidroja rīdzinieku galvenais treneris.

Bez trijiem Jaškina vārtiem mājiniekiem bija vēl viens atzīmējams notikums, jo Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs atkārtoja Vladimira Jurzinova vecākā sasniegumu, izcīnot 204. uzvaru Maskavas kluba galvenā trenera amatā.

Zīmīgi, ka abi treneri saistīti ar oriģinālo Rīgas "Dinamo". Krikunovs ilgāku laiku bija Rīgas "Dinamo" aizsargs, bet Jurzinovs ilgāku laiku bija komandas galvenais treneris, esot tās galvgalī arī 1987./1988. gada sezonā, kad rīdzinieki vienīgo reizi PSRS čempionātā izcīnīja medaļas, iegūstot sudrabu.

"Mēs ļoti labi noskaņojāmies spēlei ar rīdziniekiem. Ar viņiem mums vienmēr ir sarežģītas spēles," teica Krikunovs pēc spēles. "Puiši centās. Visi atstrādāja no sākuma līdz beigām. Trešajā periodā viesus pievīla noraidījumi."

"Dinamo" ar desmit punktiem 24 mačos ir pēdējā vietā līgā, bet Maskavas vienība ar 32 punktiem 26 mačos ieņem ceturto pozīciju Rietumu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!