Foto: F64

Laukumā demonstrētā atdeve otrdienas duelī pret Maskavas apgabala "Vitjaz" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" trenerim Pēterim Skudram patikusi tāpēc, jo tas ļāvis citiem hokejistiem izcelties ar meistarību, pēcspēles preses konferencē teica speciālists.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Maskavas apgabala "Vitjaz" guva divus vārtus un iekrāja tikpat rezultatīvas piespēles, palīdzot savai komandai Rīgas "Dinamo" izcīnīt pirmo panākumu šajā sezonā.

"Dinamo" savā laukumā ar 4:3 (2:1, 1:2, 0:0) uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto "Vitjaz".

"Pirmkārt, vēlos apsveikt līdzjutējus ar pirmo uzvaru. Manuprāt, spēle mums šodien padevās," pēcspēles preses konferences sākumā teica Skudra. "Veicām izmaiņas virknējumos, kā arī savā spēles stilā."

"Otrajā periodā nedaudz zaudējām koncentrāciju, tomēr atzinīgi vārdi jāvelta ar pretiniekiem, kuri mūs prata piespiest kļūdīties un atiet no spēles plāna. Godīgi teikšu, ka šodien laukumā redzētais man patika, jo hokejisti viens otram palīdzēja, kas gala rezultātā ļāva citiem demonstrēt savu meistarību. Taču nevar būt tā, ka nestrādājam un spēlējam uz meistarību. Sākumā ir jāiegulda darbs un tad var spēlēt ar meistarību."

Skudra arī neslēpa, ka daži no komandas gūtajiem vārtiem viņam patikuši, bet galvenais, lai prieks ir vienības līdzjutējiem. Tāpat speciālists uzteica savu spēlētāju pašatdevi, kas īpaši manāma bija noslēdzošā perioda izskaņā, kad hokejisti nekautrējušies gulties zem pretinieka mestajām ripām.

Otrā perioda vidū Staņislavu Gaļimovu "Vitjazj" komanda nedaudz vairāk nekā minūtes laikā pārspēja divas reizes, tāpēc viņa vietu vārtos neilgi pēc tam ieņēma Iļja Proskurajkovs.

"Otrajā periodā ielaidām divus ātrus vārtus, kas komandai nedaudz "izsita elpu". Redzēju, ka uz soliņa valda neliels apmulsums, tāpēc vārtsargu maiņu veicu, lai iegūtu mums laiku. Nevēlējos ņemt 30 sekunžu pārtraukumu," skaidroja Skudra. "Kamēr mainījām vārtsargu, uz beņķa vēl izrunājām vairākas nianses."

Tāpat pārdomās par spēli ar Latvijas komandu dalījās valstsvienības līderis Kaspars Daugaviņš, kurš "Vitjaz" rindās izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

"Šodien bija smaga spēle. Pirmajā periodā Rīgas komanda spēlēja agresīvi un neļāva izveidot momentus, lai arī vairākumā izvirzījāmies vadībā ar visai veiksmīgu "golu"," spēles gaitu atminas Daugaviņš. "Otrais periods laikam bija ļoti svarīgs, jo mums vajadzēja palikt priekšā, nevis iet uz ģērbtuvēm ar rezultātu 3:3."

"Beigās tomēr nespējām izvilkt spēli, un arī "Dinamo" nedeva "šances" kaut ko iemest."

Pieredzējušais uzbrucējs arī atklāja, ko galvenais treneris komandai teicis ģērbtuvē pēc pirmā perioda.

"Otrā perioda uzdevums bija spēlēt agresīvi un neļaut "Dinamo" tik viegli nomainīties, jo bija tālais soliņš," trenera norādījumos dalās Daugaviņš. "Arī pašiem bija jāveic ātras maiņas, un ripa jāmēģina turēt pretinieku aizsardzības zonas dziļumā. Tur arī izveidojās momenti un guvām vairākus vārtus, kā arī realizējām vairākumus. Bija cits hokejs."

Rīdzinieki sezonas pirmajās divās spēlēs cietuši zaudējumus. Ceturtdien, galvenā trenera amatā debitējot Pēterim Skudram, "Dinamo" mājās ar 2:3 piekāpās Kazahstānas komandai Nursultanas "Baris", bet sestdien ar 1:3 atzina vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku "Jokerit" pārākumu.

"Dinamo" mājas spēļu sēriju noslēgs ceturtdien ar maču pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet pēc tam dosies izbraukumā uz Novosibirsku, Habarovsku un Nursultanu.

Tikmēr "Vitjaz" sezonu iesāka ar uzvaru 4:0 pār Kazaņas "Ak Bars", bet pēc tam dramatiskā cīņā ar 3:4 zaudēja "Ņeftehimik". Daugaviņš sezonas pirmajās divās cīņās atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Pēc trim spēlēm "Dinamo" ar diviem punktiem Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!