Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē sestdien latviešu speciālista Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda viesos ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas "Salavat Julajev" vienību.

Kulda darbojās savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 18 minūtes un 23 sekundes. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem un izpildīja trīs spēka paņēmienus.

Pirmajā un otrajā trešdaļā viesiem divu vārtu pārsvaru nodrošināja Aleksejs Baģukovs un Mihails Grigorjevs, bet otrās trešdaļas izskaņā Ufas komandai vienus vārtus atguva Igors Mirnovs. Trešās trešdaļas vidū Jevgēņijs Skačkovs atjaunoja "Torpedo" vienībai divu vārtu pārsvaru, bet atlikušajā laikā rezultāts nemainījās.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 1-0 "Torpedo" komandas labā. Sērijas otrā spēlē svētdien atkal notiks Ufā.

"Salavat Julajev" un "Torpedo" regulārajā čempionātā ieņēma Austrumu konferences attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Tikmēr Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā sestdien Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā pēdējo divu gadu līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv uzbrucējs Mārtiņš Karsums, panāca 2-0 savā labā, pašu laukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:1) uzvarot uzbrucēju Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv".

Rēdlihs un Sprukts spēlēja savas komandas pirmajā maiņā, uz ledus pavadot attiecīgi 13 ar pusi un 16 minūtes. Rēdliham un Spruktam attiecīgi trīs un viens metiens pa vārtiem, bet Sprukts uzvarēja desmit no 22 iemetieniem. Tāpat abi veica pa vienam spēka paņēmienam, bet Sprukts pievienoja arī divus bloķētus metienus.

Tikmēr "Dinamo" otrās maiņas uzbrucējs Karsums uz ledus pavadīja 16 minūtes un 33 sekundes, veicot divus metienus pa vārtiem, uzvarot divos no trim iemetieniem un izdarot sešus spēka paņēmienus.
Sērijas trešais mačs 10.martā notiks Jaroslavļā.

Maskavas klubs kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, bet "Lokomotiv" ieņēma konferences astoto vietu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!