Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latviešu speciālists Pēteris Skudra piektdien tika izdzīts no spēles, taču tas netraucēja viņa vadītajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē uzvarēt līgas līdervienību Sanktpēterburgas SKA, šajā mačā pēc trīs maču izlaišanas laukumā atgriežoties arī Latvijas izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam.

Tikmēr citā spēlē pārtrūka Mārtiņa Karsuma sešu rezultatīvo spēļu sērija, Maskavas "Dinamo" komandai piedzīvojot neveiksmi.

"Torpedo", kur par Skudras palīgu strādā Ģirts Ankipāns, piektdien savās mājās ar 4:2 (0:1, 1:1, 3:0) uzvarēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto SKA.

Ņižņijnovgorodas galvenais treneris Skudra no spēles tika izraidīts pirms otrā perioda, jo viņš apvainoja spēles tiesnešus.

Šī nav pirmā reize, kad emocionālais Skudra izceļas ar nesavaldību, jo šosezon viņš par tiesnešu nolamāšanu novembra beigās jau saņēma divu spēļu diskvalifikāciju. Savukārt pirms sezonas pārbaudes turnīrā Skudra izcēlās, spēles starplaikā sakaujoties ar tā brīža Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandas galveno treneri Jevgēņiju Popihinu. Tāpat latvietis arī iepriekšējās sezonās bija spiests izlaist pa kādai spēlei diskvalifikāciju dēļ, kuras allaž saņēma par tiesnešu lamāšanu.

"Torpedo" piektdien divas reizes bija iedzinējos. SKA komandu vadībā pirmajā periodā izvirzīja Iļja Kovaļčuks, kurš ar rezultativitāti izcēlās jau septītajā mačā pēc kārtas. Pēc tam Nikolajs Žerdevs atjaunoja neizšķirtu, taču otrās trešdaļas beigās SKA pēc Iļjas Kablukova precīza metiena atkal bija vadībā.

Tomēr spēles pēdējā nogrieznī krietni labāki bija "Torpedo" vīri. Vladimirs Galuzins un Džons Normans līdz 48.minūtei vadībā izvirzīja jau mājiniekus, bet pamatlaika pirmspēdējā minūtē Vjačeslavs Kuļomins raidīja ripu jau tukšā pretinieku cietoksnī.

"Torpedo" pārtrauca četru zaudējumu sēriju, bet SKA šī bija vien otrā neveiksme pēdējos deviņos mačos.

Daugaviņš, kurš izlaida iepriekšējās trīs "Torpedo" spēles, šoreiz nospēlēja 17 minūtes un 40 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem un uzvarot divos no četriem metieniem.

Latvijas izlases kapteinis šosezon 41 spēlē ir guvis septiņus vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Karsums un Maskavas "Dinamo" savā laukumā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Gagarina kausa īpašniecei Magņitogorskas "Metallurg".

"Metallurg" komandai uzvaru nodrošināja KHL labākais snaiperis Sergejs Mozjakins, kurš šajā mačā guva abus uzvarētāju vārtus, tostarp 45.minūtē iemetot uzvaras ripu.

Mozjakins šosezon pretiniekus ir pārspējis jau 39 reizes, kas ir jauns KHL rekords.

Tikmēr Karsums, kurš ar rezultatīvu sniegumu izcēlās iepriekšējos sešos mačos, šoreiz palika tukšā. Viņš nospēlēja 13 minūtes un 26 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, veica divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Šosezon latviešu uzbrucējs 49 mačos guvis 13 vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj atrasties vienības rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Vēl vienā spēlē Toljati "Lada", kurā spēlē Kristaps Sotnieks un Edgars Masaļskis, bet galvenais treneris ir Artis Ābols, mājās ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) zaudēja Novosibirskas "Sibirj" komandai, līdz minimumam samazinot izredzes tikt izslēgšanas spēlēs.

Sotnieks spēlēja 23 minūtes un 20 sekundes, reizi metot pa vārtiem un izpildot divus spēka paņēmienus, kamēr Masaļskis šai cīņai netika pieteikts.

"Lada" komandai regulārajā čempionātā atlikušas piecas spēles, kurās var izcīnīt maksimāli 15 punktus, bet no Austrumu konferences labākā astotnieka Toljati klubs atpaliek par 14 punktiem.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 124 punktiem 54 mačos ir SKA, no kuras par vienu punktu atpaliek CSKA. Tikmēr trešā ar 100 punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Pirmš trīs komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs.

"Torpedo" un Maskavas "Dinamo" ar 98 punktiem ir attiecīgi ceturtā un piektā, taču Ņižņijnovgorodas klubam ir par vienu spēli mazāk.

Savukārt devītā ar 79 punktiem 53 mačos ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" no Somijas, kas no astotajā vietā esošās "Soči" komandas atpaliek par vienu punktu.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 52 punktiem 54 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau kādu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 116 punkti 55 mačos, kamēr astotā ar 75 punktiem 53 spēlēs ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral". Savukārt "Lada" ar 61 punktu 55 mačos ieņem 13.vietu, no labāko astotnieka atpaliekot par 14 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!