Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jānis Kalniņš šobrīd spēlē lieliski un ir uzskatāms par komandas vilcēju, pēc ceturtdienas gūtās uzvaras pār Omskas "Avangard" sacīja vienības uzbrucējs Gunārs Skvorcovs.

Jau ziņots, ka pateicoties somu aizsarga Ansi Salmelas vārtiem, Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja vienu no Austrumu konferences līderēm "Avangard". Līdz ar to rīdziniekiem šis ir otrais panākums pēdējo trīs maču laikā.

Lielisku maču Rīgas "Dinamo" vārtos aizvadīja Kalniņš, kurš atvairīja visus 28 pretinieku metienus, tiekot pie savas pirmās "sausās" spēles šajā sezonā.

"Kalniņš pagaidām ir vārtsargu Dievs! Žēl, ka jau iepriekšējā mačā nesarūpējām viņam "sauso" spēli. Vārtos viņš tiešām sevi atdod visu un raujas līdz pēdējam," Rīgas klubs citē Skvorcova teikto.

Līgas pastarīte Rīgas "Dinamo" pirmdien cieta, iespējams, sāpīgāko zaudējumu šosezon, kad pēdējā pamatlaika minūtē ielaida divus vārtus un ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

"Pēc idejas, šāds futbola rezultāts arī mums ir vajadzīgs. Mēs spēlējām disciplinēti. Aizsardzībā pildījām treneru norādījumus un neko necentāmies sarežģīt. Bloķējot metienus, panācām sev vajadzīgo rezultātu. Ir arī kļūdas – jāmēģina vairākumā realizēt savas iespējas," par ceturtdienas maču pret "Avangard" teica Skvorcovs.

"Man ļoti patīk spēlēt papildlaikā. Šī ir kāda trešā reize, kad man dota tāda iespēja. Ir brīvāks ledus, ir laiks padomāt. Protams, tam visam klāt nāk lielāka atbildība, jo kļūdīties nedrīkst. Moments pie vārtiem var izveidoties vienā acumirklī," izteicās uzbrucējs.

Latvijas komandas rindās debiju šajā mačā piedzīvoja krievu uzbrucējs Staņislavs Čistovs, kurš sezonu Maskavas "Spartak", tomēr pēc viena mača tika nosūtīts uz Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Voskresenskas "Himik". Ceturtdienas spēlē pret "Avangard" viņš laukumā gan pavadīja tikai sešas minūtes un 38 sekundes, ne ar ko ievērības cienīgu neizceļoties.

"Protams, cilvēks ilgāku laiku nav spēlējis. Viņam jāiejūtas komandā un jāsaprot, kas notiek un kā mēs darbojamies. Spēļu ritms viņam ir nedaudz pazudis, jo redzējām, ka sākumā arī Salmelam un Nikolajam Žerdevam nebija viegli. Bet to, ka cilvēkam ir rokas un galva, var redzēt no malas," par komandas jaunpienācēju teica Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Tikmēr pats Čistovs pēc mača norādīja, ka savā debijas reizē vēlējies spēlēs vairāk.

"Ankipāns ir treneris, kurš uz soliņa ir ļoti aktīvs. Pirms mača viņš teica, lai nezaudēju ripu uz zilās līnijas," portāls "Championat.com" citē hokejista teikto. "Nezinu, kāpēc nespēlēju trešajā trešdaļā, šis jautājums jāvaicā trenerim. Tas bija viņa lēmums, bet es turpināšu censties un strādāšu tālāk."

Savukārt neoficiāla informācija liecina, ka Rīgas klubā vairs nespēlēs aizsargs Viljams Rens, kurš rīdzinieku sastāvā šosezon aizvadīja 21 spēli, tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderības koeficienta -13.

Ankipāns gan ceturtdien atturējās komentēt Rena situāciju vienībā.

Šī rīdziniekiem bija ceturtā mājas spēle pēc kārtas un sērijas noslēgumā svētdien gaidāma tikšanās ar Minskas "Dinamo". Nākamnedēļ sekos trīs izbraukuma mači, bet pēc tam būs valstsvienību pārtraukums.

Rīdzinieki šosezon 25 spēlēs guvuši 13 punktus un ir visas līgas pastarīte. Latvijas komanda no Rietumu konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan" vienības atpaliek 12 punktus.

Tikmēr "Avangard" ar 48 punktiem 26 mačos ir otrajā vietā Austrumu konferencē.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!