Foto: LETA

Latviešu hokejists Gunārs Skvorcovs otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču ar viņa pirmo punktu šosezon nebija gana, lai Pekinas "Kuņluņ Red Star" svinētu panākumu.

Pekinas komanda šosezon mājas spēles aizvada Mitiščos, kur otrdien ar 3:4 (0:2, 2:2, 1:0) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Skvorcovs šajā duelī laukumā pavadīja 14 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu pretinieka mesto ripu, pielietoja spēka paņēmienu un rezultatīvi piespēlēja trešo vārtu guvumā.

Divus vārtus Pekinas klubā guva Tailers Vons, bet Skvorcovs trešā perioda 11.minūtē rezultatīvi piespēlēja Gļebam Zirjanovam, nopelnot pirmo punktu šosezon.

Libors Hudāčeks "Ņeftehimik" rindās iekrāja trīs rezultatīvas piespēles, bet 1+1 nopelnīja Pāvels Porjadins un Marats Kairuļins.

Citā spēlē Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" savā laukumā ar 4:3 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Helsinku "Jokerit", kas uz rezervistu soliņa atstāja Jāni Kaliniņu.

Uzvaras vārtus papildlaika pēdējā minūtē, spēlējot vairākumā, guva Jegors Činakovs, kurš arī iemeta savas komandas pirmo "golu".

Tāpat Čerepovecas "Severstaļ" sastāvā nebija redzams Roberta Bukarta vārds, kamēr latvieša pārstāvētais klubs mājās ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Minskas "Dinamo".

Uzvarētāju labā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Robs Klinhammers un Vladislavs Koljačonoks, kamēr "Severstaļ" rindās goda vārti Denisa Vihareva rēķinā.

Jau ziņots, ka otrdien mājas spēlē Rīgas "Dinamo" bija jātiekas ar Maskavas CSKA, bet rīdziniekiem līdz 5.oktobrim noteikta karantīna, kā rezultātā par neaizvadīto dueli saņemts otrais tehniskais zaudējums šosezon.

Rietumu konferencē "Severstaļ" ar 11 punktiem deviņos mačos ieņem piekto vietu, bet "Jokerit" aizvadījusi sešus dueļus un ar septiņiem punktiem ir devītā. "Avangard" Austrumos ir līdere ar 20 punktiem 12 spēlēs, kamēr Skvorcova klubam desmit cīņās izdevies iekrāt trīs punktus, tādējādi ieņemot pēdējo, 12.vietu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!