Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kanādiešu speciālists Šons Simpsons piektdien oficiāli apstiprināts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" galveno treneri.

Simpsons pašlaik trenē Šveices izlasi, tomēr pirms mēneša viņš paziņoja, ka pēc šī gada pasaules čempionāta atstās amatu. Tikmēr "Lokomotiv" ar latviešu uzbrucējiem Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu ierindā ceturtdien izstājās no Gagarina kausa izcīņas, nespējot pārvarēt Rietumu konferences finālu.

Pagājušajā gadā Simpsona vadītā Šveices vienība negaidīti sasniedza pasaules čempionāta finālu, tiekot pie sudraba godalgām, bet nesen notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs šveicieši nespēja sasniegt ceturtdaļfinālu, izšķirošajā mačā piekāpjoties Latvijai.
Kā zināms, Šveice pasaules čempionāta finālā pagājušajā pavasarī iekļuva pirmoreiz kopš 1935.gada.

Šī gada pasaules čempionātā, kas maijā risināsies Baltkrievijā, vienā grupā ar Šveici spēlēs arī Latvija.

Tikmēr "Lokomotiv" komandas galvenā trenera amatā februārī tika apstiprināts kanādiešu speciālists Deivs Kings, bet jau iepriekš šonedēļ treneris pavēstīja, ka nākamajā sezonā šajā amatā nepaliks.
No Latvijas hokejistiem Rēdliham līgums ar "Lokomotiv" ir arī uz nākamo sezonu, bet Spruktam tas noslēgsies šomēnes.

Kā ziņots, "Lokomotiv" komanda šosezon Rietumu konferences kopvērtējumā ieņēma vien astoto vietu, bet Gagarina kausa pirmajās divās kārtās izslēdza tās spēcīgākās vienības Maskavas "Dinamo" un Sanktpēterburgas SKA. Savukārt Rietumu konferences finālā Jaroslavļas vienība ar 1-4 piekāpās Čehijas vienībai Prāgas "Lev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!