Latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks piektdien izpildīja deviņus metienus un guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, bet viņš un vārtsargs Edgars Masaļskis nespēja glābt no zaudējuma Toljati "Lada" komandu, kuru vada Artis Ābols.

"Lada" viesos ar rezultātu 2:5 (1:1, 0:3, 1:1) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandai.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja mājinieku uzbrucējs Ričards Gīnge, bet piecas minūtes vēlāk Ņikita Filatovs panāca izlīdzinājumu. Pagalam neveiksmīgs viesiem bija otrais periods, kurā nepilnu sešu minūšu laikā Masaļkis kapitulēja trīs reizes, latvieti pārspējot Igoram Poligalovam, Denam Sekstonam un Segejam Koņkovam.

Trešās trešdaļas 40.sekundē Žilbērs Brulē guva piektos vārtus mājinieku labā, bet perioda vidū Sotnieks vienus vārtus atguva. Tiesa, "Lada" tā arī neatspēlējās un cieta zaudējumu ar 2:5.

Sotnieks šajā mačā laukumā bija 23 minūtes un 16 sekundes, kas bija lielākais laiks komandā. Šajā laikā latvietis izpildīja deviņus metienus pa vārtiem, bloķēja divus metienus, izpildīja divus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes.

Tikmēr Masaļskis "Lada" komandas vārtos atvairīja 23 no 28 pretinieku mestajām ripām.

Abas komandas tikās arī trešdien, kad uzvaru ar 5:2 svinēja ''Ņeftehimik" hokejisti.

Šajā sezonā Sotnieks 28 spēlēs izcēlies ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet Masaļskis laukumā devies septiņos mačos.

"Lada" ar 38 punktiem 31 spēlē atrodas Austrumu konferences 11.vietā, tomēr izslēgšanas turnīra zona ir četru punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!