Foto: F64

Latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks sestdien veica trīs metienus pa vārtiem, bet viņa un pieredzējušā vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, ko trenē Artis Ābols, izbraukumā ar 2:3 (0:2, 1:1, 1:0) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienībai.

Sotnieks šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā veica četrus metienus pa vārtiem un bloķēja divus sāncenšu raidījumus.

Masaļskis tikmēr palika ārpus šīs cīņas pieteikuma.

Jau mača sākumā "Ņeftehimik" izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Pāvels Porjadins un Maksims Berezins. Lai arī otrās trešdaļas otrajā minūtē Maksims Filatovs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, pāris minūtes vēlāk Pāvels Zdunovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru par labu mājiniekiem.

Dueļa 43. minūtē Georgijs Belousovs vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču viesiem panākt "Ņeftehimik" komandu neizdevās.

"Ņeftehimik" vienībai, kas turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, šis bija ceturtais panākums pēc kārtas. Tikmēr "Lada" jau ir zaudējusi izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr pie uzvaras sestdien tika aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda, kas izbraukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pieveica spēcīgo Omskas "Avangard", tiekot pie svarīga panākuma cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Bārtulis šajā mačā nepiedalījās.

Šosezon "Admiral" kapteinis Bārtulis 50 mačos guvis divus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt zaudējumu sestdien cieta viena no "Admiral" niknākajām konkurentēm Novosibirskas "Sibirj", kas ar 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) piekāpās pieticīgajai Habarovskas "Amur".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 131 punktu 57 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņā trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras par trim punktiem atpaliek Maskavas CSKA. Tālāk ar 104 punktiem seko Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv", bet pie 102 punktiem tikusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Topedo", ko trenē Pēteris Skudra.

Pirmās piecas komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas sacensībās, savukārt astotā ar 88 punktiem 57 mačos ir Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas devītajā vietā esošo "Soči" komandu apsteidz par trim punktiem, taču ir aizvadījusi par vienu spēli vairāk.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 57 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau labu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 122 punkti 58 mačos, kam ar 102 punktiem 56 spēlēs kā Černiševa divīzijas līdere seko Omskas "Avangard". Trešā ar 103 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", bet par desmit punktiem atpaliek Čeļabinskas "Traktor". Šī četrotne jau nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr "Admiral" ar 82 punktiem 57 spēlēs ir septītā, bet tikpat punktu ir astotajā vietā esošajai Ufas "Salavat Julajev". Šīs abas komandas par punktu atpaliek no Pekinas "Kuņluņ Red Star", kamēr devītā ar 79 punktiem 56 mačos ir Novosibirskas "Sibirj". Savukārt "Lada" ar 64 punktiem 57 mačos ieņem 13. vietu, bet arī jau kādu laiku zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!