Foto: F64

Latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks otrdien pēc divu mēnešu pārtraukuma aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) maču, ar četriem bloķētiem metieniem sekmējot Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētās Toljati "Lada" komandas uzvaru.

"Lada" viesos ar rezultātu 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Sotnieks piecu mēnešu laikā bija aizvadījis tikai divus KHL mačus, iepriekšējo reizi spēlējot 29.decembrī, kad pēc ilgstošas traumas ārstēšanas atgriezās uz ledus.

Šajā mačā Latvijas izlases aizsargs nospēlēja 19 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu, bloķēja četrus metienus un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Viņš šosezon 16 spēlēs guvis divus vārtus.

Aleksandrs Lazušins "Lada" vārtos atvairīja visas 36 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr zaudējumu otrdien cieta Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru vada Pēteris Skudra. "Torpedo" viesos ar rezultātu 2:5 (0:1, 2:3, 0:1) piekāpās Kazaņas "Ak Bars", kas līdz ar uzvaru nodrošināja pirmo vietu Austrumu konferencē. "Ak Bars" rindās ar "hat-trick" izcēlās Aleksejs Potapovs.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 18 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un bloķēja divus metienus.

Daugaviņš šosezon 55 mačos izcēlies ar 11 precīziem metieniem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Otrdien kļuva zināms arī pirmais Gagarina kausa izcīņas pāris. "Torpedo" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", kas viesos ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Maskavas "Spartak".

Jaroslavļas vienībā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, kura skolnieks Aleksejs Murigins atvairīja visas 28 pretinieku mestās ripas.

Otrdien pēc gandrīz mēneša pārtraukuma atsācies KHL regulārais čempionāts, kurā bija Phjončhanas olimpiskajām spēlēm paredzēts pārtraukums. Četrgades nozīmīgākā ziemas sporta veidu foruma hokeja turnīrā triumfēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Olimpisko sportistu no Krievijas izlase, kurā visi spēlētāji bija no KHL, jo Olimpiādē novarēja piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti.

Otrdien Znaroka un Vītoliņa stūrētā Sanktpēterburgas SKA, dodot atpūtu olimpiskajiem čempioniem, viesos ar rezultātu 3:5 (2:1, 0:2, 1:2) piekāpās Somijas klubam Helsinku "Jokerit", kas ceturtdien viesosies pie Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!