Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Sotnieks ceturtdien otro spēli pēc kārtas guva vārtus, palīdzot Arta Ābola trenētajai Toljati "Lada" komandai gūt pārliecinošu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Lada", kurai traumas dēļ joprojām nevar palīdzēt vārtsargs Edgars Masaļskis, savās mājās ar 5:1 (3:0, 1:1, 1:0) sagrāva Habarovskas "Amur" komandu, izcīnot trešo uzvaru pēdējos četros mačos.

Sotnieks ar precīzu metienu izcēlās pirmajā periodā, kad 15.minūtē ar metienu no tuvas distances izmantoja skaitlisko vairākumu un panāca 2:0 laukuma saimnieku labā.

Latvijas aizsargs šajā spēlē laukumā bija 25 minūtes un 42 sekundes, kas bija ilgākais laiks starp abu komandu laukuma spēlētājiem. Sotnieks reizi meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus un veica trīs spēka paņēmienus.

Tikmēr Masaļskis, kurš atlabst no traumas, spēlei netika pieteikts. "Lada" vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 25 no 26 pretinieku metieniem.

Jau ziņots, ka Sotnieks otrdien guva savus pirmos vārtus sezonā, taču "Lada" tad ar 2:3 mājās zaudēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandai no Ķīnas.

Šosezon viņš 17 spēlēs ir izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Masaļskis ir piedalījies tikai divās KHL spēlēs, pie uzvarām netiekot. Viņš ir atvairījis 86,8% metienu, vidēji mačā ielaižot 3,86 ripas.

Citā spēlē Austrumu konferences līdere un Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg" mājās ar 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) uzvarēja Astanas "Baris", gūstot ceturto panākumu pēc kārtas. Uzvarētājiem divus vārtus guva aizsargs Kriss Lī.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 48 punktiem 20 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet par četriem punktiem mazāk ir Maskavas CSKA rēķinā. Trešo vietu ar 39 punktiem 19 mačos ieņem "Torpedo", bet ceturtā ar 35 punktiem 21 cīņā ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Tikmēr "Jokerit" ar 26 punktiem atrodama devītajā vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem 18 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā.

Austrumu konferences pirmajā vietā ar 43 punktiem 20 spēlēs atrodas Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", no kuras par četriem punktiem atpaliek Omskas "Avangard". Savukārt "Lada" ar 29 punktiem ir sestā, bet Vladivostokas "Admiral", kur spēlē Oskars Bārtulis, ar 27 punktiem 18 mačos ir astotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!