Foto: F64

Latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucējs Mārtiņš Karsums otrdien palīdzēja savām komandām uzvarēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs.

Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, kuras galvenais treneris ir Artis Ābols, ar rezultātu 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) viesos pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas sezonu bija iesākusi ar trim uzvarām un tagad pirmoreiz šosezon zaudēja punktus.

Aizvadītajā mačā pirmā vadībā izvirzījās "Ņeftehimik" vienība, kad izcēlās Romāns Graborenko, tomēr trešajā trešdaļā "Lada" hokejisti bija precīzi trīs reizes, vārtus iemetot Staņislavam Bočarovam, Kārteram Eštonam un Dmitrijam Vorobjovam.

Sotnieks laukumā bija 21 minūti un 59 sekundes, atzīmējoties ar vienu metienu pa vārtiem, trim bloķētiem raidījumiem un diviem spēka paņēmieniem.

Trešo uzvaru šīs sezonas četrās spēlēs nopelnīja Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, kas savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Helsinku "Jokerit" vienību no Somijas.

Pirmie vadībā izvirzījās maskavieši, izceļoties Vladimiram Brjukvinam, tomēr 51.minūtē izlīdzinājumu panāca Marko Antila. Uzvarētājs bija jānoskaidro "bullīšos", kur mājinieki bija labāki ar 2:0, uzvaras ripu realizējot tieši Brjukvinam.

Karsums, kurš šajā sezonā izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm, šoreiz laukumā pavadīja 19 minūtes un septiņas sekundes, uzvarot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, bloķējot divus pretinieku raidījumus un veicot piecus spēka paņēmienus.

Savā nākamajā spēlē Maskavas vienība sestdien izbraukumā tiksies ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Zaudējumu otrdien piedzīvoja pagājušās sezonas līgas fināliste Magņitogorskas "Metallurg", kas viesos ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai, uzvaras vārtus gūstot Nikam Beilenam. Savukārt Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) mājās pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Kopvērtējumā Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 11 punktiem četros mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempione Sanktpēterburgas SKA, kamēr uz otro vietu konferencē ar astoņiem punktiem pakāpusies "Lokomotiv" komanda.

Tikmēr pie septiņiem punktiem tikušas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra, spēcīgā Maskavas CSKA vienība un Maskavas "Dinamo".

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem četros mačos atrodama septītajā pozīcijā un nākamajā mačā ceturtdien uzņems Maskavas "Spartak" hokejistus..

Austrumu konferencē līdere ar desmit punktiem četros mačos ir Omskas "Avangard" komanda, kurai seko trīs vienības ar deviņiem punktiem, kuru vidū ir arī Kazaņas "Ak Bars", kas kā vienīgā līgā šosezon vēl nav zaudējusi punktus.

"Lada" ar sešiem punktiem četros mačos pacēlusies uz sesto pozīciju, kamēr aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas vienība Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar tādu pat bilanci ir devītā, bet cita aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" vienība pēc četriem mačiem joprojām ir bez punktiem un atrodas konferences noslēdzošajā, 14.pozīcijā. Bez punktiem šosezon vēl ir arī Bratislavas "Slovan" vienība.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!