Foto: Reuters/Scanpix
Špenglera kausa rīkotāji pieļauj iespēju 2012.gadā uz tradicionālo turnīru Šveicē ielūgt divus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus, taču aicināto komandu ģeogrāfiskais sadalījums vēl nav noteikts, liecina rīkotāju informācija.

Turnīra galvenais organizators Fredijs Pargaci pastāstīja, ka kausa izspēles formāts un dalībnieku skaits nemainīsies vismaz vairākus gadus.

Rīkotāji ir apmierināti arī ar biļešu tirdzniecības rādītājiem, jo sešās no 11 spēlēm brīvu vietu nebija. Pirms sacensību sākuma organizatori bažījās, ka skatītāju interesi var nelabvēlīgi ietekmēt formāts, kurā nav zināms katras komandu turpmāko spēļu kalendārs. Taču biļešu tirdzniecības rādītāji bijuši pat labāki nekā pērn.

Par nākamo gadu ir skaidrs, ka tradicionāli piedalīsies HC "Davos" un Kanādas izlase, bet pārējo vakanču aizpildīšanai ir dažādi varianti. Pargaci pieļauj iespēju uzaicināt divus KHL klubus, kuri varētu savstarpējā spēlē izcīnīt tiesības piedalīties pamatturnīrā. Divi KHL klubi - Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Spartak" - Špenglera kausa turnīrā piedalījās 2010.gadā.

Parasti vēl vienam Šveices klubam atvēlēto vietu turnīrā varētu aizņemt "Fribourg-Gotteron". Pargaci sacīja, ka nav vīlies Vācijas hokejā, kas arī varētu saglabāt pārstāvību Špenglera kausa izcīņā. Potenciālo dalībnieku skaitā ir arī Skandināvijas un Čehijas klubi.

Nākamnedēļ turnīra rīkotāji plāno parakstīt ilgtermiņa līgumu ar Šveices televīziju.

Jau ziņots, ka viens no sešiem Špenglera kausa izcīņas dalībniekiem šogad bija Rīgas "Dinamo", kas Eiropas senākajā klubu turnīrā tika līdz finālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!