Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņekamskas "Ņeftehimik" četriem pārstāvjiem atkārtotas Covid-19 pārbaudes bijušas pozitīvas, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un Rīgas "Dinamo".

Jau ziņots, ka pēc septiņiem pozitīviem Covid-19 eksprestestiem Ņižnekamskas "Ņeftehimik" komandā pārcelta Rīgas "Dinamo" piektdien paredzētā KHL spēle. Krievijas komanda ceturtdienas nakti pavadījusi Rīgā, bet piektdien jau devusies uz Sanktpēterburgu.

Slimību profilakses un kontroles centra statistikā gan iekļauti vien četri vienības hokejisti, portālu "Delfi" informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Atšķirība pozitīvajos testos skaidrojama ar atkārtotu pārbaužu veikšanu. Tajās pozitīvus rezultātus vairs guvuši tikai četri kluba pārstāvji, situāciju skaidroja Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Savukārt par nākamo ārzemju komandu ierašanos Latvijā, kā arī šo vienību pārstāvju noteikumu ievērošanu atbildīgi ir spēļu rīkotāji, uzsvēra SPKC.

Stepītis jau iepriekš uzsvēris, ka neviens no "Dinamo" personāla darbiniekiem nav bijis tiešā kontaktā ar Krievijas komandu, savukārt "Ņeftehimik" iepriekšējā pretiniece Helsinku "Jokerit" nav sazinājusies ar Rīgas klubu.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" otrdien izcīnīja pirmo uzvaru šosezon, ar rezultātu 4:3 pieveicot Maskavas apgabala "Vitjazj" vienību. Mačā piedalīties nevarēja viesu aizsargs Pāvels Vorobejs, kurš pirmdien pārkāpa līgas noteikumus, pametot uzturēšanās vietu un dodoties gaitās pa Rīgu.

KHL čempionāta mači Rīgā var noritēt, sportistiem ievērojot īpašus noteikumus. Sportistiem ne vēlāk kā trīs dienas pirms ierašanās Latvijā jāgūst negatīvs rezultāts Covid-19 pārbaudē, bet tas vēlreiz jāveic 24 stundu laikā pēc ierašanās Latvijā. Savukārt pirms un pēc treniņiem un spēles sportistiem jāievēro pašizolācija uzturēšanās vietā.

Nākamais mačs rīdziniekiem paredzēts 14. septembrī Novosibirskā, kur klubs tiksies ar "Sibirj" hokejistiem. Šī spēle uzsāks trīs izbraukuma maču ciklu. Savukārt piektdien paredzētā spēle pret Ņižņekamskas komandu pārcelta uz pagaidām nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!