Foto: F64

Ar divām rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) priekšpēdējās kārtas spēlē svētdien izcēlās latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts, palīdzot Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai garantēt vietu Gagarina kausa izcīņā.

Aizvadītajā mačā Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā "Lokomotiv" komanda ar rezultātu 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) savā laukumā pieveica Omskas "Avangard" hokejistus.

Sprukts otrās trešdaļas sākumā palīdzēja Džefam Pletam panākt izlīdzinājumu 1:1, bet 47.minūtē Plets pēc latvieša piespēles panāca arī 3:1.

Šajā mačā Sprukts nospēlēja 15 minūtes un vienu sekundi, uzvarot divos no astoņiem iemetieniem, kuros piedalījās.

Savukārt Rēdlihs laukumā pavadīja 14 minūtes, izceļoties ar diviem spēka paņēmieniem.

Viens no šīs cīņas galvenajiem tiesnešiem bija latvietis Eduards Odiņš, kuram kādā no epizodēm ripa trāpīja pa seju. Tas Odiņam lika uz aptuveni piecām minūtēm atstāt spēli, tomēr pēc tam viņš atgriezās laukumā.

Kopā šosezon Sprukts piedalījies 12 KHL spēlēs, kuru laikā guvis vienus vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles.

Līdz ar to "Lokomotiv" komanda garantējusi vismaz astoto vietu Rietumu konferencē un zināmas visas vienības, kas piedalīsies izslēgšanas cīņās - pirmo vietu jau garantējusi Mārtiņa Karsuma pārstāvētā līgas čempione Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, pie otrā numura tikusi Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, par 3.-7.vietu joprojām cīnās Prāgas "Lev", Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass", Rīgas "Dinamo", Maskavas CSKA un Zagrebas "Medveščak", bet astoto vietu aizņēmusi "Lokomotiv".

Kā zināms, Maskavas "Dinamo" svētdien ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) izbraukumā pieveica Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas "Salavat Julajev" komandu.

Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts, tomēr atlikušajā spēles daļā pa vieniem vārtiem guva Dmitrijs Višņevskis un Maksims Pestuško, garantējot čempioniem panākumu.

Karsums šoreiz laukumā pavadīja 14 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu, izpildīja divus spēka paņēmienus.

Tikmēr Kulda uz ledus pavadīja 21 minūti un 32 sekundes, izceļoties ar trim spēka paņēmieniem.

Savukārt mačā starp galvenajām Rīgas "Dinamo" konkurentēm kopvērtējumā "Donbass" izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Maskavas CSKA.

Izšķirošo pēcspēles metienu realizēja Nikolajs Prohorkins.

Bārtulis nospēlēja 20 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā veica divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu un tika pie četrām soda minūtēm.

Tikmēr neveiksmi cieta latviešu izcelsmes uzbrucēja Aināra Podziņa pārstāvētā Podoļskas "Vitjaz" vienība, kas ar 1:5 (1:1, 0:0, 0:4) izbraukumā kapitulēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Podziņš laukumā pavadīja sešas minūtes un 51 sekundi.

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma līderei Maskavas "Dinamo" tagad ir 112 punkti 53 spēlēs, kas ļauj par desmit punktiem apsteigt SKA.

Trešā ar 96 punktiem 52 spēlēs pašlaik ir Čehijas vienība Prāgas "Lev", kurai divus punktus zaudē "Donbass", bet vēl par punktu mazāk ir Rīgas "Dinamo" hokejistiem. Tikmēr pie 88 punktiem attiecīgi 53 un 52 cīņās tikušas CSKA un Zagrebas "Medveščak" komandas.

Astotā ar 81 punktu ir "Lokomotiv" vienība, bet "Vitjaz" ar 58 punktiem sezonu noslēgs konferences 12.pozīcijā.

Pirmo vietu Austrumu konferencē garantējusi Magņitogorskas "Metallurg" komanda, kas tikusi pie 105 punktiem 53 mačos. Tai izslēgšanas spēlēs pievienosies Astanas "Baris", Kazaņas "Ak Bars", Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", "Salavat Julajev", Novosibirskas "Sibirj" un Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet pēdējo ceļazīmi sadalīs Vladivostokas "Admiral" un līgas vicečempioni Čeļabinskas "Traktor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!