Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš gaidāmajā sezonā pārstāvēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Maskavas CSKA, ar savu jauno klubu vēlas uzvarēt Gagarina kausa izcīņā, uzbrucējs atklājis portālam "Sportbox.ru".

Kā ziņots, iepriekšējās trīs sezonās Sprukts bija pārstāvējis Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

"Kopā ar komandu gribu izcīnīt Gagarina kausu un uzvarēt katrā spēlē," ambiciozs, sākot gatavošanos jaunajai sezonai, vārdos ir Sprukts. "Kas tāds ir iespējams tikai tad, kad viss kolektīvs strādā ar vienu kopīgu mērķi, bet katrs mehānisma zobrats padara savu darbu."

"Zinu, ka no manis gaida gūtus vārtus un rezultatīvas piespēles, tāpēc vēlos iekrāt pēc iespējas vairāk punktu," piebilda uzbrucējs. "Ceru, ka palikšu ar gaidāmo sezonu apmierināts. Pagaidām treneris prasa treniņos ieguldīt lielu darbu."

Jau ziņots, ka Sprukts, noslēdzoties līdzšinējam līgumam ar "Dinamo", kļuva par neierobežoti brīvo aģentu un noslēdza darījumu ar CSKA komandu uz diviem gadiem.

"Jebkurš hokejists vēlas nokļūt klubā, kas cīnās par Gagarina kausu. Lai arī "Dinamo" centās tikt līdz augšai, kaut kā pagaidām komandai ir pietrūcis. Sezonu sākam labi, bet pēc tam kaut kas salūzt," uzskata uzbrucējs. "Tāpat jādod vieta jaunajiem latviešu hokejistiem. Līdz ar to kluba maiņā nav nekā šausmīga."

Sprukts pagājušajā sezonā bija viens no "Dinamo" uzbrukuma līderiem, regulārā čempionāta 53 spēlēs gūstot 11 vārtus un veicot 24 rezultatīvas piespēles, bet septiņos Gagarina kausa mačos iekrājot piecus vārtus un trīs piespēles.

"Dinamo" komandā centra uzbrucējs spēlēja kopš 2009.gada, trīs sezonās kopumā 186 spēlēs gūstot 42 vārtus un veicot 73 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā CSKA komanda regulārajā čempionātā ieņēma astoto vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa izcīņas konferences ceturtdaļfinālā ar 1-4 zaudēja Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!