Foto: F64

Latvijas hokejists Jānis Sprukts, kurš oktobra sākumā iedzīvojās ceļgala savainojumā, laukumā varētu atgriezties jau pēc aptuveni diviem mēnešiem, vēsta Krievijas portāls "Sports.ru".

Sprukts savainojumu guva, spēlējot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" rindās, bet šīs vienības sastāvā paguva aizvadīt vien trīs spēles.

Vēlāk tika vēstīts, ka Spruktam savainojuma dēļ nāksies izlaist sešus mēnešus, kā rezultātā viņš nevarēs piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs.

Tomēr nu "Sports.ru" vēsta, ka trauma nav nemaz tik nopietna, un viņš nav pārrāvis ceļgala krusteniskās saites, taču tikai tās bojājis, turklāt 31 gadu vecais hokejists kustas brīvi bez kruķiem.

Sprukts Jaroslavļas klubam pievienojās vien 6.oktobrī, noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām.

Kā ziņots, jau pagājušā gada vasarā Krievijas mediji ziņoja par "Lokomotiv" pārrunām ar Miķeli Rēdlihu un Spruktu. Vēlāk komandai pievienojās tikai Rēdlihs, bet Sprukts noslēdza divu gadu līgumu ar Maskavas vienību CSKA, kas jūlijā tika lauzts. Pirms tam trīs sezonas uzbrucējs pavadīja Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", bet šajā starpsezonā sarunu par iespējamu atgriešanos Rīgā nav bijis.

Pirms pašas Olimpiādes Sočos Latvijas hokejisti 8.februārī sacentīsies ar Krieviju, bet divas dienas vēlāk gaidāms duelis ar Austriju.

Kā zināms, pirmās divas spēles pirms Olimpiādes Latvija aizvadīja jau šonedēļ, kad spēkojās ar Krievijas otro izlasi.

Olimpisko hokeja turnīru Latvijas izlase sāks 12.februārī ar spēli pret pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējiem Šveici. Pēc tam 14.februārī Latvijas pretiniece būs Čehija. Savukārt vēl dienu vēlāk Latvijas izlase sacentīsies ar pasaules čempioniem zviedriem.

18.februārī būs kvalifikācijas spēles ceturtdaļfinālam, kas norisināsies 19.februārī, bet pusfināli tiks aizvadīti 21.februārī.

Starts Soču Olimpiādē Latvijas hokeja izlasei olimpiskajās spēlēs būs ceturtais pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!