Foto: AP/Scanpix/LETA
Norvēģijas distanču slēpotājs Martins Junsrūds Sunbī trešdien Austrijā dopinga skandāla ēnā tika kronēts par pasaules čempionu 15 kilometru distancē klasiskajā stilā.

Sacensībās ar intervālu startu Sunbī finišēja pēc 38 minūtēs un 22,6 sekundēm.

Sudraba medaļu izcīnīja krievs Aleksandrs Bezsmertņihs, kurš uzvarētājam zaudēja nieka 2,9 sekundes. Savukārt pie bronzas tika soms Īvo Niskanens, kurš bija 20,4 sekundes lēnāks par Sunbī.

Pašlaik 34 gadus vecais Sunbī ir trīskārtējs pasaules čempions, divas zelta medaļas izcīnot stafetēs.

Sunbī uzvaru gan aizēnoja vērienīgās kratīšanas sportistu dzīves vietās, kuru laikā aizturēja piecus distanču slēpotājus.

Šobrīd tikai Austrijas komanda apstiprinājusi, ka aizturēti tās sportisti Makss Hauke un Dominiks Baldaufs.

Tāpat starp aizturētajiem esot igauņi Andreass Vērpalu un Karels Tamjervs, kā arī pazīstamais Kazahstānas distanču slēpotājs Aleksejs Poltoraņins. Hauke, Vērpalu, Tamjervs un Poltoraņins bija pieteikti trešdienas sacensībās, bet trasē nedevās.

Tikmēr tramplīnllēkšanā par pasaules čempioni sīvā cīņā tika kronēta norvēģiete Mārene Lunbī.

Pašlaik 24 gadus vecā Lunbī ir arī pērnā gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempione.

Trešdien notikušajās sacensībās viņa no normālā lieluma tramplīna lēca 106,5 un 104,5 metru tālumā, tikdama pie 259,6 punktiem. Nieka 0,5 punktus jeb 20 centimetrus divu lēcienu summā no viņas atpalika vāciete Katarīna Althausa, kurai padevās 108 un 107 metru tāli lēcieni. Trešo vietu ieņēma austriešu veterāne un kādreizējā pasaules čempione Daniela Iraško-Štolca, kura lēca 101 un 105,5 metru tālumā, Lunbī zaudējot 12,0 punktus.

Otrdien notika komandu sacensības dāmām, kur uzvaru svinēja vācietes, otrās bija austrietes, bet trešās - norvēģietes. Komandu sacensībās piedalījās arī trešdien medaļas izcīnījušās sportistes.

Nedēļas nogalē notiks vēl vienas individuālās un komandu sacensības kungiem. Iepriekšējās divās uzvaras svinēja Vācijas tramplīnlēcēji.

Pasaules čempionāts Zēfeldē, Austrijā, ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!