Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenajam trenerim bijusi neoficiāla saruna ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu par Latvijas valstsvienību, intervijā Krievijas laikrakstam "Pravda" izteicies slovāku speciālists.

"Pravda" sarunā ar Šupleru norādīja, ka viņš jau vairākus gadus trenē Latvijas izlases pamatsastāvu, kas tikai loģiski liek slovāku asociēt arī ar Latvijas izlasi. "Par to jau tiek runāts daudzus gadus. Taču mani tas šobrīd neinteresē. Es strādāju "Dinamo". Aprīlī man beidzas līgums, tad arī skatīsimies," divdomīgi teica Šuplers. ""[Par Latvijas izlasi] runāju ar Latvijas Hokeja federācijas šefu [Kirovu Lipmanu]. Taču tā bija neoficiāla saruna. Viņš ceturtdien atnāca uz ģērbtuvēm un apsveica mūs ar iekļūšanu nākamajā kārtā."

Saistībā ar Latvijas valstsvienības spēlētājiem Šuplers norādīja vēl vienu paradoksālo atziņu, ko katru gadu viņam nācies dzirdēt. "Katru gadu notiek viens un tas pats. Ja izlase spēlē labi, tad viņu labi ir sagatavojis Znaroks, bet, ja slikti, - tad pie visa vainīgs ir Šuplers."

Runājot par KHL Gagarina kausa ceturtdaļfinālu, kurā Rīgas "Dinamo" tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", Šuplers vēlreiz uzsvēra pretinieka spēku. ""Lokomotiv" spēlē diezgan stabili, tāpēc nebūs viegli. Taču labāko astotniekā jau vairs nevar izvēlēties, te visas komandas ir ļoti kvalificētas."

Atceroties pagājušo sezonu, kad Šuplers apsolīja izjāt baltā zirgā pa Rīgas ielām, ja komanda pārvarēs Gagarina kausa pirmo kārtu, pagaidām nekādas derības neesot slēgtas. "Iespējams, ka puiši izdomās kaut ko otrajā kārtā, bet ceru, ka nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!