Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" bijušais galvenais treneris Jūliuss Šuplers uzskata, ka situācija, kāda radusies saistībā ar leģendārā čehu uzbrucēja Jaromira Jāgra darbavietas meklējumiem, ir "interesanta", portālam "sportbox.ru" atzina slovāku speciālists.

Kā zināms, starpsezonā izskanējis lērums runu, ka pēc trīs gadu pārtraukuma čehu uzbrucējs Jāgrs no KHL varētu pārcelties un Nacionālo hokeju līgu (NHL).

"Ja klubam ir nauda, lielie pirkumi nevienu nepārsteigs," skaidroja tagadējais Maskavas CSKA vadītājs Šuplers. "Situācija, kāda nupat radusies ar Jāgru, ir interesanta. Visticamāk, viņš KHL nepaliks. Kaut gan pats viņš izteicies, ka viņa palikšana kādā no Krievijas klubiem procentuāli mērāma kā 50 pret 50."

Kā ziņots, NHL klubs Detroitas "Red Wings" uzsācis pārrunas ar Jāgru. Viņi gatavi piedāvāt čehu uzbrucējam vienu miljonu ASV dolāru (480 000 latu) lielu algu.

Salīdzinoši ar KHL izteiktiem piedāvājumiem Jāgram, šī summa ir niecīga, jo tiek ziņots, ka 39 gadus vecajam uzbrucējam daži Krievijas klubi piedāvā vairāk nekā 4 miljonus ASV dolāru (1,9 miljonus latu) algu vienā sezonā.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Jāgrs pārstāvēja KHL komandu Omskas "Avangard".

Aizvadītajā sezonā Jāgrs 49 KHL spēlēs guva 19 vārtus un izdarīja 31 rezultatīvu piespēli.

Šuplers arī intervijā atzina, ka ar CSKA komandas pirmssezonas treniņnometne tiks aizvadīta Somijā, jo jau pirms viņa ierašanās bija nolemts, ka gatavošanās tiks aizvadīta tieši šajā valstī.

"Kad komanda Somijā aizvadīja pagājušās sezonas sagatavošanās darbus, visi palika apmierināti, tāpēc Slovākijas variantu nemaz nepiedāvāju. Ja nu izrādās, ka Somijā patiešām ir labāk nekā manā dzimtenē?" retoriski vaicāja Šuplers. "Nevēlētos šādi zaudēt darba devēju un hokejistu uzticību."

Jau vēstīts, ka slovāku speciālists Šuplers, kurš iepriekšējās trijās sezonās vadīja Rīgas "Dinamo", līgumu ar Maskavas komandu noslēdzis uz trīs gadiem pēc shēmas 2+1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!