Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers sagaida, ka gaidāmās spēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā jeb Rietumu konferences ceturtdaļfinālā pret Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" komandu būs interesantas, un pretinieks ir kārtīgi jāizpēta.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" KHL regulārā čempionāta pēdējā spēlē svētdien savā laukumā ar rezultātu 6:2 (3:1, 1:0, 2:1) pārliecinoši uzvarēja Čeļabinskas "Traktor" komandu.

"Liels prieks, ka puiši, neskatoties uz to, ka vieta izslēgšanas spēlēs jau bija garantēta, mačā ar "Traktor" ļoti centās un parādīja raksturu," pēcspēles preses konferencē pastāstīja Šuplers. "Pirms "play-off" bija svarīgi nospēlēt labi."

Runājot par Rīgas "Dinamo" pretiniekiem "play--off" turnīrā, Maskavas "Dinamo", Šuplers atzina, ka tā ir spēcīga komanda, kas turklāt pastiprinājusies ar jauniem spēlētājiem. "Būs interesanta sērija. Mums jāveic kārtīga pretinieku analīze, un mēs veiksim soli pa solim, lai izcīnītu uzvaru."

Tāpat Šuplers izteica prieku, ka Rīgas "Dinamo" komandai ir divi līdzvērtīgi vārtsargi, kas izslēgšanas spēlēs var nostrādāt par labu.

"Spēlētāji labi strādāja, taču "Dinamo" mūs pieveica uz meistarības rēķina," pēc mača izteicās "Traktor" galvenais treneris Valērijs Belousovs. "Cik momentu pretinieks izveidoja, tik arī spēja realizēt. Jāatzīst, ka šobrīd "Dinamo" ir meistarīgāka komanda par mums."

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Pirmos divus mačus Latvijas klubs 23. un 24.februārī aizvadīs izbraukumā, bet nākamie divi mači 26. un 27.februārī risināsies "Arēnā Rīga". Nepieciešamības gadījumā sērijas piektais mačs 1.martā atkal tiks aizvadīts Maskavā, ja būs nepieciešama sestā spēle, tad tā 3.martā notiks "Arēnā Rīga", bet ja sērijā būs vajadzīgs arī septītais mačs, tad tas 5.martā atkal notiks Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!