Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējā mēnesī cīņa par vietu Gagarina kausa izcīņā būs ļoti skarba, intervijā Rīgas "Dinamo" preses dienestam prognozēja Doņeckas "Donbass" komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Svētdien "Donbass" izbraukumā Rīgā aizvadīs spēli pret "Dinamo" hokejistiem. Šuplers joprojām vēlas uzsvērt, ka Rīgā joprojām ir labākie hokeja līdzjutēji.

"Runājot par Rīgu – vienmēr ir interesanti un ļoti patīkami atgriezties vietā, kur kādreiz esi strādājis. Es joprojām varu teikt, ka Rīgā ir paši labākie hokeja līdzjutēji KHL. Tā iemesla dēļ vien spēle solās būt ļoti interesanta," teica Šuplers. "Esmu ļoti priecīgs, ka atgriezīšos Rīgā. Šī pilsēta man ir ļoti tuva, jo esmu pavadījis Rīgā vairākus gadus. Satikšu arī sen neredzētus draugus, paziņas, spēlētājus, ar kuriem esmu strādājis vairākus gadus un tas ir ļoti pozitīvi. Bet runājot par spēli pret Rīgas "Dinamo", tur gan ceru uz Doņeckas uzvaru. Šobrīd punkti ir vajadzīgi visiem."

"Cīņa par "play-off" būs ļoti skarba pēdējā mēnesī. Kļūdas pieļaut vairs nedrīkst. Galvenais ir cīnīties līdz galam, būt kā vienotam kulakam un ticu, ka tad arī izdosies sasniegt vēlamo," uzsvēra bijušais Rīgas "Dinamo" treneris.

Tāpat Šuplers uzskata, ka tagadējais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols ir spējīgs ar komandu sasniegt labus rezultātus.

"Jā, es viņu no visas sirds apsveicu, vēlu viņam veiksmi un izturību. Kad mēs strādājām kopā viņam jau viņa vairākas interesantas idejas, kā veidot spēli. Nešaubos, ka viņam izdosies parādīt labu sniegumu. Es ar lielu nepacietību gaidu svētdienas spēli," teica Šuplers.

Vēl "Donbass" treneris slavēja komandā spēlējošo Latvijas aizsargu Oskaru Bārtuli, kurš esot ļoti strādīgs, liels darba cilvēks.

"Esmu ļoti priecīgs, ka viņš ir mūsu komandā. Liels balsts aizsardzībā, kā arī palīdz uzbrukumā. Spēlē ļoti stabili. Šim spēlētājam ir liela nozīme "Donbass" vienībā," noslēgumā teica Šuplers.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Donbass" ar 52 punktiem 40 spēlēs ir astotajā vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 40 spēlēs ir 12. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!