Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers uzskata, ka gan viņam, gan komandai, iespējams, pienācis laiks pārmaiņām, izteicās treneris.

Kā ziņots, pirmdien AS "Dinamo Rīga" apvienotajā padomes un valdes sēdē komandas galvenajam trenerim Šupleram tika oficiāli piedāvāts pagarināt līgumu uz nākamo sezonu.

Noprotams, ka trenerim atbilde ir jāsniedz līdz nākamās nedēļas pirmdienai, taču Krievijas mediji vēsta, ka interesi par Šuplera pakalpojumiem izrāda arī Maskavas klubi "Spartak" un CSKA.

"Piedāvājumi nav tikai no šīm komandām, lai arī nevēlos to pārāk komentēt," izteicās treneris, norādot, ka viņu savas komandas galvgalī vēlas redzēt daudzi KHL klubi. "Cienu visus veiktos piedāvājumus, it īpaši tas attiecas uz Rīgas "Dinamo". Katrs klubs meklē treneri, kas atbilst kopējam vienības spēles stilam un spēs dot komandai nepieciešamo impulsu. KHL klubiem, acīmredzot, patīk Rīgas "Dinamo" spēles stils un spēlētāju izaugsme."

"Loģiski, ka šeit darbam ir labi apstākļi un spēlētāji ļoti vēlas uzvarēt. Man patīk šeit strādāt, tāpēc veikt izvēli ir ļoti grūti," piebilda treneris, kurš norādīja, ka reiz pēc kādreizējās Čehoslovākijas čempiona titula izcīnīšanas ar Trenčinas "Dukla" vienību Šuplers izlēmis komandu pamest, lai dotu tai iespējas veikt nepieciešamās izmaiņas.

"Trenerim ir jābūt motivācijai strādāt, kas visu laiku jāuztur. Jābūt priekam par darbu, ar kuru to nodarbojies. Vēlos lēnām veikt labāko izvēli. Lai arī situācija ir grūta, labāk, lai piedāvājumu ir daudz nevis tikai viens. Taču kā treneris un kā cilvēks ļoti labi saprotu, ka izmaiņas ir nepieciešamas gan man, gan komandai. Komandas veidošana ir kā daiļrades process, kurā vienmēr jāmeklē "svaigas asinis"," izteicās Šuplers, sniedzot mājienu, ka vajadzību pēc izmaiņām atzīst gan viņš pats, gan Rīgas "Dinamo" vadība.

Runājot par iespējamajiem nākotnes plāniem Rīga "Dinamo" komandā, ja treneris izlems ar komandu pagarināt līgumu, Šuplers izcēla nepieciešamību pēc solīda komandas budžeta un četrām līdzvērtīgām uzbrucēju maiņām.

"Lai īstenotu manus plānus un mērķus, ir nepieciešami lielākie finansiālie līdzekļi, tas arī viss," izteicās Šuplers.

Tāpat treneris izteicās, ka pasaules čempionāta laikā noteikti apmeklēs Latvijas izlases spēles Bratislavā, satiekoties arī ar Latvijas valstsvienības līdzjutējiem.

Kā minēts, padomes un valdes locekļi Rīgas "Dinamo" sniegumu KHL regulārajā čempionātā un Gagarina kausa turnīrā novērtēja kā pozitīvu, jo komanda regulārajā čempionātā nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs, kā arī otro sezonu pēc kārtas pārvarēja Gagarina kausa pirmo kārtu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 4-2 pārspēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" vienību, bet pusfinālsērijā ar 1-4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!