Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunpienācēji Zagrebas "Medveščak" izskata pazīstamā slovāku speciālista Jūliusa Šuplera kandidatūru uz kluba galvenā trenera amatu, vēsta Krievijas mediji.

Horvātijas komanda šobrīd meklē galveno treneri, un šo amatu vēlējušies ieņemt daudzi speciālisti. Kluba vadība izvēlējušies piecus reālākos kandidātus, starp kuriem ir Šuplers.

"Klubs aktīvi meklē galveno treneri savai debijai KHL čempionātā, tomēr pagaidām neko konkrētāku nevaru pastāstīt," teica kluba pārstāvis Ranko Vučiničs.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmajās trijās sezonās Šuplers vadīja Rīgas "Dinamo". 2011.gadā Šuplers nevienojās ar "Dinamo" par jaunu līgumu, bet pieņēma Maskavas CSKA piedāvājumu. Lai gan Šuplers palīdzēja tajā sezonā CSKA iekļūt Gagarina kausa izcīņā, tomēr divas spēles pirms regulārās sezonas beigām Maskavas klubs viņu atlaida. Pēc aiziešanas no CSKA Šuplers piekrita kļūt par jaunveidotā Doņeckas "Donbass" galveno treneri, tomēr viņu atlaida KHL Cerības kausa sērijas laikā ar Rīgas "Dinamo".

"Medveščak" jau nodarbojas ar sastāva komplektēšanu, un jau parakstīja līgumus ar kanādiešu vārtsargu Marku Dekaniču, kurš kļuva par kluba pirmo spēlētāju un kanādiešu uzbrucējiem Hjū Džesimenu un Maiku Glumaču.

Kā ziņots, tad Zagrebas komandu pārsvarā veidos Ziemeļamerikas hokejisti ar horvātu izcelsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!