Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēc komandas atgriešanās no atvaļinājuma un medicīnisko pārbaužu veikšanas atklāja, ka jūtas pārliecināts par kluba izredzēm savā pirmajā sezonā KHL.

"Puiši ir malači, ka starpsezonā velti netērēja laiku un turpināja gatavoties jaunajai sezonai," Šuplers norādīja kluba oficiālajā mājaslapā publicētajā intervijā. "Fiziskā sagatavotība ir tikai daļa no tā, kas jāizdara, lai sportisti rādītu atzīstamu sniegumu."

Latvijā labi pazīstamais slovāku speciālists izteicās, ka visu komandas spēlētāju sagatavotība šobrīd ir vienādā līmenī, nav vērojami būtiski kritumi vai neveiksmes un hokejisti ir gatavi fiziskai slodzei.

"Spēlētāju gatavošanās jaunajai sezonai notiks divu nedēļu ilgā treniņnometnē Somijā, kurā piedalīsies 39 hokejisti," atklāja Šuplers, norādot, ka nometnē iespēja sevi pierādīt tiks dota arī jaunajiem spēlētājiem.

"Donbass" galvenais treneris tāpat atklāja, ka nevienu no spēlētājiem uz ledus vēl nav redzējis, tāpēc, kuri hokejisti iekļūs komandas sastāvā, rādīs laiks, treniņu process un pirmssezonas pārbaudes spēles. Gatavošanās posma beigās atklāsies arī tas, vai klubam nepieciešams pastiprināt sastāvu, bet jau tagad komanda vēlas piesaistīt vēl vienu uzbrucēju un aizsargu.

"Mums vajadzīgi radoši, momentus realizēt spējīgi hokejisti," uzsvēra Šuplers un atklāja, ka vienības galvenais uzdevums ir dot iespēju Ukrainas spēlētājiem. KHL reglaments nosaka, ka komandā jābūt vismaz pieciem ukraiņiem, taču sastāvā jau iekļauti septiņi vietējie spēlētāji.

"Izslēgšanas spēles ir mūsu galvenais mērķis. KHL situācija ir sarežģīta, jo visas komandas ir vienlīdz spēcīgas," izteicās Šuplers, uzsverot, ka šajā līgā spēlētājiem nepietiek vien ar emocijām un entuziasmu, ir nepieciešamas vispārējas iemaņas.

Slovāku speciālists ir pārliecināts par sevis trenētās komandas iespējām iekļūt Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēļu turnīrā. "Tas ir mūsu spēkos. Vajadzēs censties, spēlēt līdzjutējiem. Protams, vienmēr ir grūti iekļūt izslēgšanas spēlēs. Šobrīd jebkura komanda kandidē uz vietu "play-off"."

Doņeckas klubs, kurš septembrī debitēs KHL turnīrā, jau noslēdzis līgumus ar diviem spēcīgiem vārtsargiem - zviedru Ēriku Ersbergu un Slovākijas valstsvienības vārtu vīru Jānu Laco.

Kā ziņots, par "Donbass" vārtsargu treneri apstiprināts bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Sergejs Naumovs.

Gaidāmajā KHL sezonā "Donbass" hokejisti spēlēs vienā divīzijā ar Rīgas "Dinamo", čempionvienību Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un Čehijas vienību Prāgas "Lev".

Šīs komandas cīnīsies Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!