Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers uzskata, ka jebkuram KHL klubam būs grūti izcīnīt punktus izbraukuma spēlēs ar līgas jaunpienācēju Popradas "Lev" no Slovākijas.

Jau ziņots, ka KHL pagājušajā nedēļā savās rindās uzņēma "Lev", kas spēlēs jau no nākamās sezonas. "Lev" spēlēs Bobrova divīzijā, kurā ir arī Rīgas "Dinamo", bet Šuplers ir dzimis tieši Popradā.

"Esmu priecīgs, ka, atšķirībā no Zviedrijas un Čehijas, mūsu [Slovākijas hokeja] federācija nāca pretī jaunajai komandai. No KHL nevajag bīties. Tā ir spēcīgākā līga Eiropā, tāpēc slovāku hokejistiem, tagad arī klubiem, vajag rauties uz turieni. Ja "Poprad" pieredze būs pozitīva, tad "Slovan", kuram drīz būs jauna arēna, un "Košice" varētu sekot," uzskata Šuplers.

Slovāku speciālists norāda, ka Poprada ir maza pilsētiņa, toties līdzjutēji tur esot ļoti aktīvi. "Ja kluba vadībai izdosies izveidot stipru komandu, tad visās spēlēs būs pārpildītas tribīnes.. Popradā līdzjutēji ir ļoti aktīvi un atsaucīgi. Ceru, ka arī Rīgas "Dinamo" vizīte izraisīs ažiotāžu.. Patīkami, ka tagad dzimtajā vietā varēšu ierasties ne tikai vasarā."

Šuplers norāda, ka Popradā ir NHL tipa laukums, tāpēc tur komandām varētu arī grūtāk spēlēt. "Tādi laukumi rūda jauno spēlētāju raksturu. Ja "Lev" vadība sapulcinās ātru un fiziski spēcīgu komandu, tad Popradā izcīnīt punktus būs grūti. Mazs laukums un aktīvi līdzjutēji – domāju, pat zvaigznēm būs grūti."

"Ja kāds šaubās par komandas potenciālu, tad varu pieminēt Rīgas "Dinamo". Mums praktiski nav hokejistu ar skaļu vārdu. Tāpēc retais ticēja, ka komanda tiks "play off". Bet dzīvē izrādījās savādāk," piebilst Šuplers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!