Foto: F64

Bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs un Krievijas kluba Novokuzņeckas "Metallurg" galvenais treneris Leonīds Tambijevs atzina, ka viņš runājis ar Rīgas "Dinamo" vadību par galvenā trenera amatu, taču tālāk sarunām abas puses netika.

Jau ziņots, ka Tambijevs martā jau panāca vienošanos ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Vladivostokas "Admiral", tomēr Krievijas Piejūras novada vadība Covid-19 pandēmijas dēļ lēma profesionālajam sportam paredzēto naudu novirzīt cīņā pret slimību. Klubs tādējādi atteicās no vietas KHL, kas ļāva Tambijevam pamest vienību. Tad viņš bija starp kandidātiem uz Rīgas "Dinamo" trenera amatu, tomēr viņš noslēdza līgumu ar Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Novokuzņeckas "Metallurg".

"Es nekad neesmu slēpis, ka gribētu pastrādāt ar KHL komandu. Bet, lai strādātu KHL, vajag parādīt labus rezultātus VHL. Tad treneris būs pieprasīts, visi speciālisti redzēs viņa rezultātus," sacīja Tambijevs, kuru citēja "Metallurg" preses dienests.

Tambijevs neslēpa, ka bija sarūgtināts par to, kā noslēdzās situācija ar "Admiral" komandu, jo viņš jau aktīvi sāka strādā pie komandas veidošanas. Tad Tambijeva vārds tika piesaukts Rīgas "Dinamo" un Astanas "Baris" sakarā.

"Ar "Dinamo" – jā, ar "Baris" – tās vairāk bija baumas. No "Baris" sistēmas ar mani neviens nesazinājās. Ar Rīgu bija sarunas, bet tās nekur nenoveda, tāpēc nav jēgas par to runāt. Tagad man visas domas saistītas ar "Metallurg"," uzsvēra Tambijevs.

Tambijevs 2014. gada 4. jūnijā kļuva par Alekseja Fetisova palīgu VHL klubā Karagandas "Sariarka", bet 28. oktobrī saņēma paaugstinājumu par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs vēl pēc mēneša tika apstiprināts par komandas galveno treneri.

No 2015. līdz 2018. gadam Tambijevs strādāja citā VHL klubā Sanktpēterburgas "Dinamo", bet pēc tam atkal atgriezās "Sariarka" klubā, ar kuru kopā speciālists 2019. gadā izcīnīja Petrova kausu.

Savukārt "Metallurg" vienība no 2008. līdz 2017. gadam startēja KHL, ne reizi nesasniedzot izslēgšanas spēles. Pēdējās trīs sezonas tā piedalījusies VHL čempionātā, vienreiz iekļūstot ceturtdaļfināla kārtā, bet 2019./2020. gada sezonā pirmo reizi neiekļūstot "play-off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!