Foto: F64

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs ir gatavs sēsties pie sarunu galda ar Rīgas "Dinamo" vadību, sarunā ar laikrakstu "Diena" pauda treneris, kurš iepriekšējos gados strādāja Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

Uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu pretendē zviedru speciālists Hanss Valsons, taču iepriekš vairākkārt medijos izskanējusi arī Tambijeva kandidatūra.

Tāpat galvenā trenera amatam tiek izskatīta Pētera Skudras kandidatūra.

Tambijevs marta beigās panāca vienošanos ar citu KHL komandu Vladivostokas "Admiral", taču vēlāk šī reģiona vadība lēma, ka klubam paredzētie līdzekļi jāizlieto cīņai ar Covid-19 vīrusu, kā rezultātā nākamajā gadā čempionātā tā nepiedalīsies.

Neilgi pēc komandas paziņojuma par nodomiem izlaist nākamo sezonu, galvenā trenera posteni pameta arī Tambijevs.

"Jā, es pārtraucu līgumsaistības ar "Admiral", jo klubs nespēlēs KHL. Tas notika pēc abpusējas vienošanās. Nebija nekādu iebildumu vai pretenziju," sarunā ar laikrakstu pauda Tambijevs. "Nebija par ko strīdēties, jo runājām par darbu KHL, bet kluba plāni mainījās."

"Tagad esmu, tā teikt, brīvais aģents."

Speciālists jau iepriekš pauda, ka viņa mērķis ir beidzot pierādīt sevi KHL, bet sarunā ar "Diena", Tambijevs pamatoja savu nostāju.

"Uzskatu, ka esmu uzkrājis zināšanas un pieredzi, lai strādātu KHL. Nesteidzos ar nokļūšanu šajā līgā. Pacietīgi gaidījumu, kad pienāks mana iespēja," pauda speciālists, kurš divas reizes izcīnījis VHL čempiontitulu. "Tagad man ir pārliecība, ka zināšu, kā strādāt ar KHL līmeņa komandu."

Tambijevs arī neslēpa, ka Rīgas vienība viņu nav uzrunājusi, bet par šādām spekulācijām viņš uzzinājis no medijiem.

"Manā rīcībā ir tikai tā informācija, ko esmu izlasījis internetā. No publikācijām esmu sapratis, ka esmu "Dinamo" redzeslokā," teica Tambijevs, kurš norādīja, ka ir gatavs sarunām ar ikvienu KHL vienību.

"Ja reiz mana prioritāte ir strādāt KHL, tad, protams, esmu gatavs sēsties pie sarunu galda un visu izrunāt. Varu izklāstīt savu redzējumu un izpratni par Rīgas Dinamo."

"Savulaik tomēr esmu četrus gadus strādājis Rīgas "Dinamo" sistēmā par treneri "Rīga" jauniešu komandā, un cilvēki man ir zināmi. No tā laika personāla "Dinamo" nav vairs tikai Normunds Sējējs."

Treneris arī nenoliedza, ka tieši "Dinamo" vadības uzticēšanās, dodot iespēju trenēt jaunos hokejistus, ļāvis viņam spert nākamos soļus karjerā.

Tambijevs sarunas laikā arī lika noprast, ka Rīgas komandu labprāt būvētu ap vietējiem spēlētājiem, nevis leģionāriem, uz kuriem ik gadu tiek liktas lielas cerības.

Ņemot vērā, ka runas par jaunā trenera piesaistīšanu ar katru nedēļu pieņemas spēkā, paredzams, ka jaunais "Dinamo" stūrmanis varētu būt zināms jau tuvākajā laikā.

Tambijevs pērn pavasarī aizveda Karagandas "Sarjarka" vienību līdz negaidītam Krievijas Augstākās līgas (VHL) čempiontitulam, lai gan komanda regulāro turnīru noslēdza tikai desmitajā vietā. Šosezon titulu neizdevās nosargāt, komandai apstājoties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas speciālists pie "Sarjarka" stūres atgriezās vien aizpagājušā gada novembrī. Neilgu brīdi pirms tam viņš tika atbrīvots no Sanktpēterburgas "Dinamo", kuru līdz VHL titulam viņš aizveda aizpērn.

"Sarjarka" kļuva par viszemāk izlikto komandu, kas spējusi tikt pie VHL titula, turklāt Tambijevs kļuva par vienīgo treneri, kurš divus gadus pēc kārtas izcīnījis čempiona trofeju, to paveicot ar divām dažādām vienībām. Viņš divas sezonas pēc kārtas tika atzīts par VHL labāko treneri.

Pirms darba VHL Tambijevs strādāja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kur četrus gadus vadīja "Rīgas" vienību, kā arī bija pie Sanktpēterburgas "Dinamo" stūres, 2016.gadā aizvedot to līdz bronzai.

Viņš arī vadījis Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs spēlēja Latvijā, Krievijā, Dānijā, Somijā, Vācijā, Šveicē, Itālijā un Austrijā.

Tambijevs Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Ar 66 vārtiem un 154 punktiem viņš ir Latvijas valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!