Foto: F64

Latvijas hokeja treneris Leonīds Tambijevs, kurš vairākkārt minēts kā viens no kandidātiem uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu, panācis vienošanos ar Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Novokuzņeckas "Metallurg", ziņots vienības mājaslapā.

Kluba ģenerāldirektors Andrejs Denjakins atzinis, ka Tambijevam piedāvāta loma vispārēja Novokuzņeckas hokeja saimniecības attīstībā. Bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs vadīs ne tikai "Metallurg" pirmo komandu, bet arī varēs sniegt savu skatījumu par jauniešu komandu attīstīšanu.

Denjakins intervijā kluba mājaslapā arī atklājis, ka vienība interesējusies par citiem treneriem, kuri galu galā tomēr atrada darbu KHL.

Jau ziņots, ka pats Tambijevs pauda gatavību pārrunāt iespēju ar "Dinamo" vadību trenēt Latvijas komandu. Rīgas kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis vairākkārt minēja speciālistu kā vienu no kandidātiem uz galvenā trenera amatu.

Tambijevs martā jau panāca vienošanos ar KHL vienību Vladivostokas "Admiral", tomēr Krievijas Piejūras novada vadība Covid-19 pandēmijas dēļ lēma profesionālajam sportam paredzēto naudu novirzīt cīņā pret slimību. Klubs tādējādi atteicās no vietas KHL, kas ļāva Tambijevam pamest vienību.

""Admiral" komandu pametīšu pavisam noteikti. Arī gadījumā, ja tā nolems piedalīties VHL čempionātā, jo mana prioritāte ir darbs KHL," tobrīd teica speciālists. "Neviens negaidīja šādu notikumu pavērsienu, taču dzīve ar to neapstājas."

Tambijevs 2014. gada 4. jūnijā kļuva par Alekseja Fetisova palīgu VHL klubā Karagandas "Sariarka", bet 28. oktobrī saņēma paaugstinājumu par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs vēl pēc mēneša tika apstiprināts par komandas galveno treneri.

No 2015. līdz 2018. gadam Tambijevs strādāja citā VHL klubā Sanktpēterburgas "Dinamo", bet pēc tam atkal atgriezās "Sariarka" klubā, ar kuru kopā speciālists 2019. gadā izcīnīja Petrova kausu.

Savukārt "Metallurg" vienība no 2008. līdz 2017. gadam startēja KHL, ne reizi nesasniedzot izslēgšanas spēles. Pēdējās trīs sezonas tā piedalījusies VHL čempionātā, vienreiz iekļūstot ceturtdaļfināla kārtā, bet 2019./2020. gada sezonā pirmo reizi neiekļūstot "play-off".

Komandas sastāvā savulaik spēlējuši desmit Latvijas hokejisti, bet pagājušajā sezonā to pārstāvēja aizsargs Ēriks Ševčenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!