Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" otrdien vēl uz vienu sezonu pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Leonīdu Tambijevu.

Bijušais Latvijas valstsvienības uzbrucējs Tambijevs vienību vada kopš tās dibināšanas, un nākamā būs jau trešā sezona.

Kā ziņots, pirmajās divās sezonās Tambijevs palīdzēja "Rīgas" komandai sasniegt MHL izslēgšanas spēles, tomēr abus gadus Harlamova kausa pirmajā kārtā Latvijas vienība piekāpās Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienībai.

Pirmdien Tambijevs tika apstiprināts arī par Latvijas U-20 valstsvienības galveno treneri.

Kā ziņots, pirms tam šā gada februārī Tambijevs kļuva par Latvijas U-18 izlases galveno treneri. Turklāt tas notika tikai nedēļu pirms komandas pārbaudes turnīra Dānijā.

Vēlāk sekojošajā pasaules čempionātā Latvijas izlase palika priekšpēdējā, devītajā, vietā, tomēr rādīja ļoti veiksmīgu sniegumu un spēja saglabāt vietu augstākajā divīzijā. Nākamajā sezonā gan Tambijevs U-18 valstsvienību nevadīs.

U-20 izlasi gadu mijā notikušajā pasaules čempionātā vadīja Ēriks Miļuns un arī palīdzēja komandai smagā cīņā saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionāts U-20 vecuma grupā no šā gada 26.decembra līdz 2013.gada 5.janvārim notiks Krievijas pilsētā Ufā.

Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Somiju, Čehiju un Šveici.

Kā ziņots, Tambijevs spēlēja Latvijas izlasē kopš pirmās oficiālās spēles un pārstāvēja valstsvienības krāsas visos pasaules čempionātos no 1993. līdz 2007.gadam, kā arī visos četros olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros un abos 2002. un 2006.gada olimpisko spēļu hokeja turnīros. 2007.gada 13.aprīļa spēlē pret Somijas izlasi Tambijevs ar Aleksandru Semjonovu kļuva par pirmajiem hokejistiem, kas sasniedza 200 aizvadīto oficiālo spēļu slieksni Latvijas izlases rindās. Tambijevs ir arī visu laiku rezultatīvākais Latvijas izlases hokejists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!