Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa izcīņas pusfināla trešajā spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) izbraukumā pārspēja Minskas "Dinamo" un sasniedza turnīra finālu.

Rīgas "Dinamo" labā uzvaras vārtus guva Gunārs Skvorcovs, bet vārtsargs Mikaēls Telkvists atvairīja visus 38 pretinieku metienus.

Sērijā Rīgas "Dinamo" svinēja uzvaru ar 3-0. Finālā Latvijas klubam būs jāspēkojas ar Habarovskas "Amur" komandu, kas otrā pusfinālā pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobiļist".

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" treneri šīs dienas mačam pieteica septiņus aizsargus un 11 uzbrucējus. Šajā spēlē rīdziniekiem nevarēja palīdzēt Mārtiņš Karsums, kurš kājas muskuļa sastiepuma dēļ nav atlidojis uz Minsku. Citas izmaiņas sastāvā nebija. Vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Mača sākumā laukumā aktīvāk darbojās Minskas klubs, un Džefs Plets izdarīja pirmo metienu pa vārtiem, kuru Telkvists atvairīja. Pāris sekundes vēlāk Rīgas "Dinamo" ieguva iespēju spēlēt vairākumā, jo Tēmu Laine saņēma divu minūšu sodu, tomēr spēle vairākumā bija ļoti neveiksmīga. Vairāk nekā minūti rīdzinieki netika uzbrukuma zonā, bet, kad izdevās iesākt uzbrukumu, neviens moments netika izveidots. Abas komandas nākamajās epizodēs apmainījās ar metieniem pa vārtiem, tomēr vārtsargi pagaidām bija uzdevumu augstumos.

Septītajā minūtē Rīgas komandas uzbrucējs Vitālijs Pavlovs iegrūda pretinieku apmalē, saņemot noraidījumu. Mazākumā rīdzinieki spēlēja ļoti labi, apturot visus pretinieku centienus uzbrukumā. Trešdaļas vidū lieliska iespēja izvirzīt vadībā savu komandu bija Polam Ščehuram, kurš izrāvās vienatnē pret Minskas "Dinamo" vārtsargu, tomēr Larsu Haugenu viņam pārspēt neizdevās, jo tika trāpīts pa vārtu pārliktni. Vēlāk Gints Meija iegāja zonā, nomānīja pretinieku un izdarīja metienu, uz ko ar bīstamu pretuzbrukumu atbildēja minskieši.

Pēc brīža Zbinekam Irglam izdevās labs metiens pa Telkvista vārtiem, un mājinieki turpināja meklēt iespējas, kā atklāt spēles rezultātu. 15.minūtē Džeimijs Džonsons uzbrukuma zonā pārkāpa noteikumus un atstāja Rīgas "Dinamo" mazākumā. Minskas "Dinamo" vairākumā uzbruka ļoti aktīvi, bet rīdzinieku aizsargi un vārtsargs spēlēja droši. Atkal spēlējot vienādos sastāvos, Džonsons teicami piespēlēja Robertam Bukartam, kura metiens bija nedaudz garām vārtiem. Pirmajā periodā vārti tā arī netika gūti.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā ritēja diezgan haotiska spēle, pirmo divu minūšu laikā abas komandas pieļāva daudz kļūdu, bet cīņa galvenokārt ritēja pie laukuma apmalēm. Tad nepatīkamu momentu piedzīvoja Juris Upītis, kurš saņēma sitienu ar elkoni un palika guļot uz ledus. Komandas biedri viņu noveda no laukuma, un mediķi palīdzēja jaunajam uzbrucējam turpināt spēli. Pirmo metienu periodā nācās atvairīt Telkvistam, bet tad sekoja arī rīdzinieku uzbrukums, taču Skvorcovam un Oskaram Cibuļskim Haugenu pārspēt neizdevās.

25.minūtē Minskas "Dinamo" par skaitliskā sastāvā pārkāpumu palika mazākumā, un vairākumā rīdzinieki izveidoja labus momentus. Vispirms Krišjānis Rēdlihs labi uzmeta pa vārtiem, un kāds vārtu priekšā pielika nūju, bet ripa lidoja garām. Tad pēc Mika Indraša piespēles netrāpīja Ščehura, un minskieši aizskrēja pretuzbrukumā. Pēc vairākuma Latvijas klubs turpināja uzbrukt, vairāk nekā minūti kombinējoties uzbrukuma zonā. Pēcāk Bukarts neizmantoja vēl vienu iespēju šajā mačā, kad viņš pielaboja komandas biedra metienu, bet Minskas "Dinamo" vārtsargs darbojās teicami.

Perioda vidū spēle bija aktivizējusies, vienībām apmainoties ar uzbrukumiem. 30.minūtē Cibuļskis pēc bīstama minskiešu uzbrukuma vārtu priekšā paklupināja pretinieku un saņēma divu minūšu noraidījumu. Mazākumā rīdzinieki turpināja darboties ļoti veiksmīgi, un neļāva pretiniekiem gūt vārtus. Turpinājumā pārsvars piederēja Rīgas "Dinamo" komandai, un 35.minūtē Ščehura teicami piespēlēja Skvorcovam, kurš izgājienā pret pretinieku vārtsargu trāpīja vārtu "devītniekā" un panāca 1:0 Rīgas kluba labā.

Trešdaļas izskaņā metienus izdarīja Andris Džeriņš un Gints Meija, tomēr Minskas "Dinamo" vārtsargs Haugens tos tvēra, savukārt Bukarts, atrazdamies metru no vārtiem, aizmeta garām. Noslēdzoties trešdaļai Indrašis saņēma divu minūšu noraidījumu, un pēdējais periods rīdziniekiem bija jāsāk mazākumā.

Trešais periods

Minskas "Dinamo" perioda sākumā vairākumā darbojās aktīvi, un Telkvistam nācās atvairīt vairākus raidījumus pa viņa sargātajiem vārtiem. Rīgas "Dinamo" mazākumā ar grūtībām nosargāja savus vārtus, bet vēlāk Džeriņš uzbrukumā sev izkārtoja momentu, tomēr tas palika neizmantots. 44.minūtē Latvijas komanda pēc Pāvela Černoka pārkāpuma ieguva tiesības spēlēt vairākumā, kurā spēle pavisam nesekmējās, jo pretinieki ripu bieži izmeta no zonas. Vairākuma izskaņā Cibuļskis spēcīgi uzmeta, un ripa no apmales atleca vārtu priekšā, taču šī izdevība palika neizmantota.

Minskas "Dinamo" ar savu aktīvo spēli centās lauzt spēles gaitu, tomēr tad sekoja ilgstošs rīdzinieku uzbrukums. Līdz labam metienam Rīgas komandas spēlētāji netika. Spēles temps palika ar vien lēnāks, bet tad pēkšņi Minskas "Dinamo" divas reizes bīstami meta pa Telkvista vārtiem.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Ščehura izmeta ripu ārpus laukuma, saņemot divu minūšu noraidījumu par spēles laika vilcināšanu. Mājiniekiem vairākumā bija milzīgs spiediens uz Rīgas "Dinamo" vārtiem, tomēr ripa tajos nelidoja. Pēdējās minūtēs Minskas komandas spēlētāji izdarīja metienus pie pirmās izdevības, un pamatlaika izskaņā Haugens tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Spēlējot sešatā pret pieciem, Minskas klubs bija iespiedis rīdziniekus savā zonā, tomēr tas rezultātu nedeva un Rīgas "Dinamo" iekļuva Cerības kausa finālā.

Abu komandu pirmajā mačā Rīgā trešdien Rīgas "Dinamo" tika pie graujošas uzvaras ar 7:2, bet otrajā cīņā ceturtdien bija pārāka ar 7:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!