Foto: LETA

Zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists arī nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā ar prieku turpinātu spēlēt Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", intervijā laikrakstam "Diena" sacīja pats hokejists.

Telkvists stāstīja, ka viņš vēl nav saņēmis piedāvājumus nākamajai sezonai, taču ļoti gribētu turpināt spēlē Rīgā. Viņa ģimenei Rīga patīk, jo šeit esot izdevīga dzīvošanai un Vecrīga vārtsargam atgādina Stokholmu. Tāpat viņš izteicās, ka izdevīgāka piedāvājuma gadījumā, iespējams, izvēlētos palikt Rīgā.

"Ja "Dinamo" man tagad piedāvātu līgumu, es, iespējams, parakstītu. Es jau ilgu laiku profesionāli spēlēju hokeju, tāpēc esmu nedaudz naudas iekrājis. Patlaban man svarīgāk ir, lai dēlam būtu iespēja apmeklēt labu bērnudārzu un vēlāk arī skolu. Rīgā es arī nopelnu, varbūt ne tik daudz, cik Krievijā, bet pietiekami labi. Dažreiz dzīvē citas lietas ir svarīgākas par naudu," "Dienai" stāstīja Telkvists.

Šajā sezonā Telvkists ir viens no vadošajiem KHL vārtsargiem. Viņš 28 spēlēs vidēji ielaiž 1,62 vārtus un atvaira 94 procentus pretinieku metienu.

"Es patiešām jūtos labi – par to nav jautājumu. Manuprāt, jo vecāks kļūsti, jo treniņos ir jāstrādā smagāk. Īpaši tas attiecināms uz darbu ārpus leduslaukuma. Kad esmu uz ledus, es cenšos darboties maksimāli pietuvināti spēles epizodēm. Tā ir lieliska sajūta, ja tu īsti neizjūti vecumu. Man ir 34 gadi, bet es jūtos, it kā man būtu divdesmit pieci," turpināja vārtu vīrs.

Telkvists arī slavēja Rīgas "Dinamo" sabalansētos aizsargu pārus - Georgijs Pujacs un Mets Robinsons, kā arī Sandis Ozoliņš un Arvīds Reķis. Ozoliņš un Robinsons ir spēlētāji, kuriem patīk pieslēgties uzbrukumiem, bet Reķis un Pujacs tādos gadījumos aizsardzībā nostrādā arī par partneri.

Arī ar Jakuba Sedlāčeka sniegumu Telkvists ir apmierināts: "Es uzskatu, ka šosezon ir optimālais variants, ka pēc trijām vai četrām spēlēm iespēja tiek dota Jakubam. Man pašam var būt sajūta, ka fiziski esmu gatavs spēlēt, taču ik pa laikam vajag restartēt domāšanu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!