Foto: LETA

Sezonas priekšpēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pret Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pēc ilgāka pārtraukuma atkal nodemonstrējis labu sniegumu visas 60 minūtes, atzina vienības zviedru vārtsargs Mīkaels Telkvists.

Kā zināms, "Dinamo" KHL regulārās sezonas priekšpēdējā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Latvijas izlases uzbrucēja Sprukta pārstāvēto CSKA komandu, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

Pēc cīņas "Dinamo" vārtsargs Telkvists pauda, ka panākuma pamatā bijis hokejistu vienmērīgais sniegums visa mača garumā.

"Spēlējām ļoti labi, ar milzu pašatdevi. Katrs spēlētājs cīnījās līdz pēdējam. Pēc ilgiem laikiem mēs spējām parādīt labu sniegumu visa mača garumā," vienības mājaslapā citēts vārtsargs. "Šī mums bija liela uzvara. Cilvēki komentāros izsakās, ka mēs esam padevušies, necīnāmies. Šodien pierādījām, ka tā nav."

Vārtsargs arī uzslavēja komandā valdošo gaisotni.

"Esmu lepns par mūsu komandas garu. Šosezon kādas 17 vai 18 spēles esam zaudējuši ar vienu vārtu starpību. Kad Rīgā spēlēju iepriekšējo reizi, tad mēs tāda veida spēles uzvarējām. Varu apsolīt, ka centīsimies KHL sezonu noslēgt ar uzvaru un tad jau cīnīties Cerību kausā," sacīja vārtu vīrs.

Pēcspēles metienu sērijā Telkvistam uztraukuma neesot bijis, jo komandai vairs nav ko zaudēt.

"Uztraukuma nebija. Mums vienkārši vairs nav ko zaudēt. Devos vārtos un centos parādīt labāko sniegumu. Nebija nojausmas, kā kurš metīs. Vadījos tikai pēc saviem instinktiem," atklāja spēlētājs.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 48 punktiem 51 spēlē joprojām atrodas pēdējā, 14.pozīcijā. Savukārt CSKA ar 96 punktiem šajā pašā konferencē ieņem otro vietu.

"Dinamo" komanda zaudējusi izredzes uz iekļūšanu Gagarina kausā. Latvijas klubs pēc regulārās sezonas noslēguma sacentīsies Cerību kausā, kurā spēkosies Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušie klubi.

Regulāro čempionātu "Dinamo" noslēgs svētdien ar cīņu pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Jau ziņots, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!