Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sestdien gūtajā uzvarā pār vienu no spēcīgākajām Austrumu konferences komandām Omskas "Avangard" tiesnešu darbība bijusi apmierinoša, pēc mača sarunā ar aģentūru LETA atzina rīdzinieku vārtsargs Mīkaels Telkvists un uzbrucējs Vitālijs Pavlovs

Kā ziņots, sestdien aizvadītajā mačā rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 4:1 pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto "Avangard" komandu, sagādājot pretiniekiem vien otro neveiksmi pamatlaikā kopš septembra beigām.

"Uzskatu, ka tienesis apmierinoši padarīja savu darbu. Vienmēr jau var vēlēties, lai soģi ir labvēlīgāki pret mājiniekiem, taču ne vienmēr tā notiek. Mēs smagi strādājām, lai iegūtu skaitlisko pārsvaru un tas vainagojās ar panākumiem," savu viedokli pauda zviedru vārtu vīrs.

Tāpat vārtsargs atzina, ka sestdienas spēlē Rīgas klubs ļoti labi realizējis savas iespējas uzbrukumā un visa komanda ļoti labi cīnījusies aizsardzībā.

"Šodien visa komanda - gan aizsargi, gan uzbrucēji - ļoti labi nospēlēja aizsardzībā. Arī es šo to noķēru," par "Dinamo" panākumu atslēgu nedaudz ar humoru sacīja Telkvists. "Šādi mums arī jāspēlē turpmāk. Nevajag domāt, ka nevaram iemest. Vienkārši jāiziet uz ledus un jādara tas, ko vislabāk protam."

Tikmēr "Dinamo" komandas centra uzbrucējs Pavlovs pauda pārliecību, ka vienīgā epizode, kur tiesnešiem var ko pārmest, ir Mārtiņam Karsumam piešķirtais noraidījums līdz mača beigām.

"Ja godīgi, tad tiesāšana bija labā līmenī. Vienīgā epizode, kur viņu darbību var apstrīdēt, ir Karsumam iedotais noraidījums līdz spēles beigām," sacīja Pavlovs, piebilstot, ka pats gan konkrēto epizodi neredzēja un nevar būt objektīvs.

Uzbrucējs, kurš decembra sākumā tika izsaukts no Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - kluba Joensū "Jokipojat", esot gaidījis, ka spēlēt KHL būs grūtāk.

"Esmu jau adaptējies. Biju gan gaidījis, ka būs grūtāk šeit spēlēt, taču tā nav. Tagad tikai jāpilnveidojas un jāstrādā," sacīja Pavlovs, kurš spēlē pret "Avangard" trešajā trešdaļā tika paaugstināts uz Rīgas vienības pirmo maiņu Karsuma prombūtnes dēļ.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 36 punktiem 36 spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 13 punktiem.

Omskas vienība tikmēr ar 71 punktu 36 mačos ir otrā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!