Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 12. reizi startēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), bet tik sliktu rezultātu līdz šim vēl nav bijis. "Dinamieši" salīdzinājumā ar citām sezonām šajā čempionātā pamanījušies iemest vismazāk vārtu, ielaist visvairāk un iekrāt vismazāk punktu, kā arī sesto reizi pēc kārtas neiekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Pērnās sezonas "play-off" tuvums, kad "Dinamo" palika punkta attālumā no izslēgšanas spēlēm, un 2019./2020. gada veiksmīgā pirmssezona, kurā Rīgas klubs bija viens no labākajiem starp visām līgas komandām, viesa cerības, ka tieši šosezon Ģirta Ankipāna vadītā vienība varētu pacīnīties par iekļūšanu divīzijas labāko astotniekā un pēc piecu gadu "klusuma" perioda atgriezties izslēgšanas spēlēs.

Arī pirmie divi KHL sezonas mači neliecināja par pretējo – tika izcīnīta uzvara pret Maskavas "Spartak" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo", taču turpinājumā sākās murgs, no kura "Dinamo" nespēja pamosties visu atlikušo sezonu.

"Mēs spēlējam līgā, kas ir lielākā, dārgākā, sporta līmeņa ziņā otra labākā pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL). KHL spēlē Kazahstāna, Baltkrievija, Krievija, Ķīna, Somija. Visas valstis ar lieliem budžetiem, valstis ar šausmīgi attīstītu sportu. Mēs tādi maziņi tur esam. Tad, kad KHL veidojās, mums tur bija sava vieta – un joprojām tāda ir, bet mums jāapzinās, ka situācija ir mainījusies, " sacīja "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!