Foto: Sputnik/Scanpix

Pazīstamais čehu uzbrucējs Jakubs Petružāleks, kurš tikai decembrī pievienojās latvieša Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Maskavas "Dinamo", lauzis līgumu ar Krievijas galvaspilsētas klubu, vēstīts vienības mājaslapā.

Pašlaik 30 gadus vecais Petružāleks Maskavas "Dinamo" vienībā aizvadīja četras spēles, gūstot vienus vārtus.

Līgums lauzts pēc spēlētāja iniciatīvas.

"Kāpēc tā notika, ir jājautā Petružālekam. Mēs paši esam pārsteigti. Nav normāli, kad hokejists pazūd, atgriežas, tad atkal pazūd," atklāja kluba ģenerāldirektors Andrejs Safronovs. "Kad notika sapulces, uz vienu čehu uzbrucējs ieradās, savukārt otrajā tikšanās reizē Petružāleka nebija, jo pēkšņi viņam viss iesāpējās. Viņš vēl joprojām nav ieradies un parakstījis tos dokumentus, kas jāveic, hokejistam laužot līgumu pēc savas iniciatīvas."

Kā zināms, 2014. gada rudenī hokejista draudzene Kateržina Netolicka, kura bija izveidojusi modeles karjeru, tika atrasta mirusi dzīvoklī Litvīnovas pilsētā Čehijā, kur mitinājās kopā ar Petružāleku. Viņu atradis hokejista brālis. Pēcāk sportists lauza līgumu ar KHL komandu Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet sezonas izskaņu aizvadīja Litvīnovas "Verva", kļūdams par Čehijas čempionu. Zīmīgi, ka "Verva" vietējā čempionātā triumfēja pirmo reizi 70 gadus ilgajā vēsturē.

"Avtomobilist" rindās čehu hokejists 23 cīņās iekrāja četrus vārtus un 12 piespēles. Savukārt pēc tam "Verva" rindās Čehijas čempionātā viņš kopumā 44 spēlēs guva 20 vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles.

KHL Petružāleks spēlēja kopš 2011. gada, bet kopā ar Maskavas "Dinamo" hokejistam 2013. gadā izdevās izcīnīt Gagarina kausu. Tieši viņa toreizējais sniegums izslēgšanas spēlēs - deviņi vārti un septiņas rezultatīvas piespēles 19 mačos - bija viens no galvenajiem argumentiem, kāpēc Krievijas galvaspilsētas komandai izdevās izcīnīt titulu. Tāpat Čehijas hokejists šajā līgā pārstāvējis arī Habarovskas "Amur" un Kazaņas "Ak Bars" komandas.

"To, ko Petružāleks mums deva 2013. gadā, ir hokejista maksimums. Turpinājumā viņš uzvedās nekorekti, bieži mainot klubus. Ja cilvēks neierodas darbā, izdomājot dažādus iemeslus, viss kļūst skaidrs," atzina Safronovs. "Tas ir hokejs, visiem viss sāp."

Karjeras laikā Petružāleks aizvadījis divas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kā arī spēlējis citās Ziemeļamerikas līgās, Čehijā un Somijā. Kopā ar Čehijas izlasi viņš 2012. gadā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu.

Ar 49 spēlēs izcīnītu 81 punktu Maskavas "Dinamo" komanda Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!